«Άνοιξε» συνεργασία ο Ολυμπιακός με την πολωνική Πόγκον Κρακοβίας

«Άνοιξε» συνεργασία ο Ολυμπιακός με την πολωνική Πόγκον Κρακοβίας

Τη συνεργασία της με τον Ολυμπιακό ανακοίνωσε επίσημα η Πόγκον Κρακοβίας! Οι Πολωνοί έκαναν γνωστό με ανακοίνωσή τους το «άνοιγμα» συνεργασίας που έκαναν με τον ελληνικό σύλλογο, σε επίπεδο ακαδημίας.

Μάλιστα πριν λίγες ημέρες είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας από την Πολωνία, Μάρεκ Ντραγκόζ, και μίλησε με τους ανθρώπους της ακαδημίας των «ερυθρόλευκων» όπως φυσικά και τον διευθυντή των τμημάτων υποδομής της ομάδας του Πειραιά, Ρικάρντο Πέρες.

Σε δηλώσεις του ο Πολωνός παράγοντας της Πόγκον Κρακοβίας, αναφέρθηκε και στην τραγωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου στις 8 Φεβρουαρίου 1981, τονίζοντας:

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο με συνεργαζόμενους συλλόγους. Όχι μόνο από την Πολωνία αλλά και το εξωτερικό. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε σε συνεργασίες μόνο σε Ιταλία και Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει αμέτρητα πρωταθλήματα στην χώρα του και συμμετέχει συνεχώς σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και φημίζεται για την εξαιρετική του κατάρτιση στον σύλλογο. Συνεπώς οι εμπειρίες και οι ιδέες του Ολυμπιακού στον τομέα του σκάουτινγκ θα είναι εξαιρετικές συμβουλές για τους νέους παίκτες μας και ένα ακόμη εφόδιο για να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους.

Η 8η Φεβρουαρίου είναι μία ξεχωριστή ημερομηνία στην ιστορία του Ολυμπιακού. Συνδέεται με την τρομερή τραγωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον θάνατο 21 ανθρώπων οι οποίοι καταπλακώθηκαν με την πύλη της θύρας 7 στο Στάδιο Καραϊσκάκη να είναι κλειστή! Σήμερα συμπληρώνονται 38 χρόνια απ’ αυτό το γεγονός και αυτή την ημέρα τιμούν στον Ολυμπιακό τα ερυθρόλευκα χρώματα του συλλόγου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τη νέα μας συνεργασία σήμερα.

Αξίζει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή για προβληματισμό και πάνω απ’ όλα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στα γήπεδα όλου του κόσμου».

This slideshow requires JavaScript.