«Έθαψαν» την εθνική Νέων, τι να πουν και οι Ιταλοί…

«Έθαψαν» την εθνική Νέων, τι να πουν και οι Ιταλοί…

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ

Δεν κατάφερε η εθνική Νέων να περάσει από την Elite Round στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017, καθώς αποκλείστηκε από τον 1ο όμιλο που συμμετείχε και προκρίθηκε η διοργανώτρια του γκρουπ Ολλανδία. Αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι, ιδιαίτερα στον ηλεκτρονικό Τύπο ή και στα social media, οι οποίοι χαρακτήρισαν τον αποκλεισμό αυτόν ως αποτυχία για την Ελλάδα.

Περισσότερο θεώρησαν αποτυχία την ήττα της εθνικής Νέων από την Ουκρανία στην πρεμιέρα του ομίλου με 2-0, ένα αποτέλεσμα το οποίο όπως εξελίχθηκε το γκρουπ ήταν έπαιξε και σημαντικό ρόλο για τον αποκλεισμό. Εγώ όμως αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να έχουμε τόση καταστροφολογία για όλα τα ζητήματα και ουσιαστικά να… θάβουμε παιδιά ηλικίας 18 και 19 ετών, όπως και το τεχνικό τιμ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Σίγουρα δεν μπορούν σε όλους να αρέσουν οι κλήσεις των εκάστοτε προπονητών στις Εθνικές ομάδες, κάτι που το βλέπουμε και διαχρονικά στις κλήσεις και των προπονητών της εθνικής Ελλάδας, αφού πάντα θα υπάρξει κάποια ομάδα ή ποδοσφαιριστής που θα θεωρήσει ότι έχει αδικηθεί και παράλληλα θα υπάρξουν και τα σχετικά δημοσιεύματα.

Δεν υπάρχει καμία διάθεση στήριξης προς την εθνική Νέων και τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα αυτή, αλλά δεν γίνεται κιόλας να τα μηδενίζουμε όλα και να μιλάμε για αποκλεισμό «ξεφτίλα, ντροπή» και άλλα τέτοια.

Τι να πουν δηλαδή και οι Ιταλοί οι οποίοι έπαιξαν σε έναν όμιλο που για Ιταλία μπορεί να θεωρηθεί εύκολος, αλλά τελικά τερμάτισε στην τελευταία θέση και με μόλις έναν βαθμό, απέναντι σε Ιρλανδία και Βέλγιο! Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά σε επίπεδο ακαδημίας απ’ ότι στις αντρικές και αυτό κάποιοι δεν θέλουν το καταλάβουν ίσως και για τους δικούς τους λόγους. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει ομάδες από χώρες που εμείς τις θεωρούμε… τριτοκοσμικές όσον αφορά το ποδόσφαιρο, οι οποίες έχουν διακριθεί και έχουν φτάσει σε τελικές φάσεις Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αλλά σε επίπεδο πρώτων ομάδων απλά δεν… υπάρχουν στον χάρτη!

Εκτός από την Ιταλία και η Γαλλία τερμάτισε επίσης τελευταία στο δικό της όμιλο με μόνον έναν βαθμό! Έχοντας στο γκρουπ της Βουλγαρία, Ισραήλ και Βοσνία, με τους Βούλγαρους να παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Καλή είναι η κριτική και φυσικά χρειάζεται σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμα και στις επιτυχίες, αλλά δεν είναι καλό και να μηδενίζουμε τα πάντα…