«Έκλαψε» όλη η υφήλιος…

Οι φίλαθλοι της Ατλέτικο Νασιονάλ έδωσαν κανονικά το «παρών» στο γήπεδο της ομάδας τους τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ημέρα δηλαδή που ήταν προγραμματισμένος ο πρώτος τελικός του Copa Sudamericana. Το «Ατανάσιο Χιγκαρδότ» ήταν κατάμεστο με 42.000 κόσμο, ενώ και έξω από αυτό υπήρχαν χιλιάδες φίλαθλοι. Υπό διαφορετικές συνθήκες όλοι τους θα περίμεναν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ανάμεσα στην Ατλέτικο Νασιονάλ και την Σαπεκοένσε.

Τα πράγματα όμως ήταν κάπως διαφορετικά…

Όλος ο κόσμος κρατούσε ένα κερί στη μνήμη των 71 ανθρώπων που χάθηκαν άδικα στην αεροπορική τραγωδία, στην οποία ξεκληρίστηκε κυριολεκτικά η ποδοσφαιρική ομάδα Σαπεκοένσε, στο ταξίδι της προς την Κολομβία για τον αγώνα με την Ατλέτικο Νασιονάλ. Όλοι τους φορούσαν ρούχα στα χρώματα της αντίπαλης ομάδας, ενώ το «παρών» έδωσαν και όλα τα μέλη της Ατλέτικο Νασιονάλ, με τον σύλλογο να ζητά να δοθεί το Κύπελλο στην Σαπεκοένσε ως ένδειξη φόρου τιμής.

Με τους φιλάθλους να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα για την Σαπεκοένσε, λέγοντας «Πάμε Σάπε», «Είμαστε μαζί σας», «πρωταθλητές για πάντα».

http://