Ένας Πορτογάλος με ισπανική φιλοσοφία!

Ένας Πορτογάλος με ισπανική φιλοσοφία!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Το πρώτο τους φιλικό ματς έδωσαν οι Κ20 του Ολυμπιακού το περασμένο Σάββατο, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Το αποτέλεσμα του φιλικού ήταν ισόπαλο με σκορ 1-1, χωρίς όμως αυτό να έχει κάποια σημασία, από τη στιγμή που μιλάμε για ματς προετοιμασίας.

Αυτό που έχει σημασία για τους «ερυθρόλευκους» είναι ο τρόπος παιχνιδιού του τμήματος κάτω των 20 ετών, από τη στιγμή που έχουν στην τεχνική τους ηγεσία έναν καινούργιο προπονητή και ο λόγος για τον Ρικάρντο Πέρες. Ο Πορτογάλος τεχνικός διαδέχθηκε τον Βασίλη Βούζα, ο οποίος ήταν για τέσσερα χρόνια στον πάγκο των Πειραιωτών, κατακτώντας τρία σερί πρωταθλήματα της Superleague K20, εκτός από τον ρόλο του διευθυντή ακαδημίας έχει αναλάβει και την τεχνική ηγεσία των Νέων του Ολυμπιακού.

Στο φιλικό με τον Πανιώνιο ο Ρικάρντο Πέρες έδειξε τα πρώτα στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα του τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Παρά το γεγονός ότι είναι Πορτογάλος, φαίνεται ότι ο ίδιος προσπαθεί να περάσει στον Ολυμπιακό την ισπανική φιλοσοφία. Έδειξε η ομάδα ότι προσπαθεί να παίξει το στιλ ποδοσφαίρου με κατοχή μπάλας και παράλληλα επιθετικό ποδόσφαιρο.

Αρκετές πάσες στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» και με φάσεις στην αντίπαλη εστία.

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία που έβγαλε ο Ολυμπιακός του Ρικάρντο Πέρες, στο πρώτο φιλικό ματς προετοιμασίας των πιτσιρικάδων.