Ένα φανταστικό διήμερο στο AthensCon 2016!

Aν κάποιος έλεγε με μια λέξη να περιγράψουμε το AthensCon τότε θα φωνάζαμε… Excelsior! όπως θα έλεγε και ο θρύλος των κόμικ Stan Lee! Ήταν όλοι τους εκεί! O R2-D2, ο Batman, οι αιώνιοι αντίπαλοι Jedi και Sith, o Ηan Solo, o Deadpool, o Rorsach, o Iron Man, η Ηarley Quinn, ο Wolverine και πολλοί ακόμη αγαπημένοι ήρωες από τον χώρο των κόμικ, του κινηματογράφου, των βιντεοπαιχνιδιών και όχι μόνο!

Η προσέλευση ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη, με χαρακτηριστική την μεγάλη ουρά που είχε δημιουργηθεί έξω από το κλειστό του Φαλήρου από όσους δεν είχαν προνοήσει να προμηθευτούν το πάσο τους τις ημέρες πριν την εκδήλωση. Μικροί και μεγάλοι δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί με τους αγαπημένους τους ήρωες, να θαυμάσουν τα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, να αγοράσουν υπογεγραμμένα έργα τους όπως επίσης κόμικ, αφίσες, επιτραπέζια και διάφορα άλλα αναμνηστικά από ένα… feel good event!

Larsen, Κούτσης, Μarz, Δερβενιώτης, Hines, Καμουλάκος, Ρουμπούλιας, Τόλης, Τόμεκ, Παντούλας, Calypsen είναι λίγα από τα ονόματα των καλλιτεχνών που μοιράστηκαν μαζί μας το ταλέντο τους και υποδέχονταν τον κόσμο με ένα μεγάλο χαμόγελο και πάντα πρόθυμοι να συζητήσουν για τη δουλειά τους και την εκδήλωση!

Επίσης μόνο χαμόγελα διέκρινε κανείς και στα πρόσωπα όσων ήταν εκεί είτε ως επισκέπτες είτε ως εθελοντές, γεγονός που κάνει το συνέδριο από μόνο του μια μεγάλη επιτυχία, καθώς έδωσε την δυνατότητα σε όσους παρευρέθηκαν να περάσουν μια πραγματικά μαγική πύλη και να διασκεδάσουν για λίγες ώρες σε έναν άλλο κόσμο όπου βασίλευε η μυθοπλασία, αφήνοντας απ’ έξω τα καθημερινά τους προβλήματα!

Ομιλίες, stand-up comedy, εργαστήρια ειδικού ενδιαφέροντος, διαγωνισμοί με πολλά δώρα, oι αγώνες επίδειξης στο ρινγκ από την ομάδα ZMAK, οι παλιότερες αλλά και τελευταίας γενιάς παιχνιδομηχανές μαζί με τις καμπίνες arcade είναι λίγα από τα κομμάτια που συνέθεσαν ένα πολύχρωμο παζλ. Περάσαμε φανταστικά, πήραμε τα απαραίτητα αναμνηστικά και κάναμε νέους φίλους στο μεγαλύτερο συνέδριο ποπ κουλτούρας της χώρα μας. Τα συγχαρητήρια μας στους διοργανωτές!

Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ