ΑΕΚ: Οι σχολές της εκπαιδεύονται (pics)

ΑΕΚ: Οι σχολές της εκπαιδεύονται (pics)

Πιστή στις αρχές της για συνεχή επιμόρφωση των στελεχών της η ΑΕ Ατσιποπούλου Πρινέ, μέλος του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ, έδωσε δυναμικό «παρών» στην Σχολή Uefa D που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο από την ΕΠΟ σε συνεργασία με την ΕΠΣ Ρεθύμνου.

Ήταν μια άκρως εποικοδομητική διαδικασία με πολυσχιδή επιμόρφωση σε θέματα ψυχολογίας, συμπεριφοράς και ρόλου του προπονητή των στελεχών και των γονέων, αλλά και σε ό,τι αφορά την οργάνωση και τη λειτουργία ακαδημιών από εξέχουσες και επιστημονικά καταρτισμένες προσωπικότητες.

Εισηγητές της Σχολής UEFA D ήταν ο Grassroots Manager της ΕΠΟ κ. Χρήστος Σίσκος, ο ψυχολόγος-επικοινωνιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης στις σχολές προπονητών UEFA της ΕΠΟ κ. Αχιλλέας Υφαντίδης, καθώς και ο κ. Δημήτρης Γαργαλιάνος, ΔΕΠ Αναπληρωτής Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με γνωστικό αντικείμενο «Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού και Διεθνείς Σχέσεις του Αθλητισμού».

Τις εργασίες της Σχολής UEFA D, εξασφαλίζοντας τη σχετική πιστοποίηση, παρακολουθήσαν 10 στελέχη της ομάδας, προεξέχοντος του προέδρου της Ε.Α.Π. και υπεύθυνου της Ακαδημίας κ. Νίκου Βερνάδου. Επίσης, αυτό το διήμερο στο Εργατικό Κέντρο και το γήπεδο Ατσιποπούλου, όπου έγιναν οι εργασίες της Σχολής σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο αντίστοιχα, συμμετείχε σχεδόν όλο το προπονητικό επιτελείο της Ε.Α.Π., αλλά και στελέχη της ομάδας μας.

Πλην του κ. Βερνάδου, την Σχολή UEFA D παρακολούθησαν ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Παντελής Κατικάς, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας της Ε.Α.Π. κ. Φίλιππος Μουρτζανός, οι προπονητές της Ακαδημίας Κώστας Πολύχρονος, Δημήτρης Σαμιώτης, Πολύδωρος Πολυδώρου και Μαρία Ψυχαράκη. Επίσης, όλο το πρόγραμμα παρακολούθησαν ο γενικός αρχηγός της ανδρικής ομάδας κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπάκης, το στέλεχος της Ε.Α.Π. κα Μαρία Παπαθωμά, όπως και ο υπεύθυνος επικοινωνίας συλλόγου κ. Γιώργος Σταράς.

Τη δική του συμμετοχή είχε και το τμήμα Κ10 της Ακαδημίας, λαμβάνοντας μέρος στα παιχνίδια του άτυπου φιλικού τουρνουά για εκπαιδευτικούς λόγους που διεξήχθησαν το πρωί της Κυριακής στο γήπεδο Ατσιποπούλου.