Αναδιοργάνωση ακαδημιών μετά από παραγωγική χρονιά!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ

Η φετινή χρονιά μπορεί να θεωρηθεί για τις μεγάλες ομάδες της Superleague ως πετυχημένη αναφορικά με την παραγωγή ποδοσφαιριστών από την ακαδημία τους. Με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να έχουν λιγότερους παίκτες που «βγήκαν» από την ακαδημία τους, αλλά και πάλι είχαν να επιδείξουν κάτι.

Από την άλλη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είχαν αρκετούς πιτσιρικάδες οι οποίοι αγωνίστηκαν ή έκαναν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα προερχόμενοι από τα τμήματα υποδομής τους και πιο συγκεκριμένα από τους Νέους τους.

Παρόλα αυτά όμως οι κινήσεις των ομάδων αυτών είναι διαφορετικές από το αποτέλεσμα της φετινής χρονιάς με την παραγωγή ποδοσφαιριστών! Και οι τέσσερις ομάδες φαίνεται πως τη νέα χρονιά θα έχουν καινούργιους υπεύθυνους ακαδημιών.

Στον Ολυμπιακό υπήρξε στα μέσα της σεζόν αλλαγή υπεύθυνου ακαδημίας, με τον Θοδωρή Ελευθεριάδη να φεύγει από το Ρέντη και τη θέση του πήρε ο Κυριάκος Καραταΐδης.

Επίσης στον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου υπήρξε αλλαγή σκυτάλης, με τον Γιάννη Σαμαρά να αποτελεί παρελθόν και λίγες ημέρες μετά ανέλαβε ο Τάκης Φύσσας, ενώ παράλληλα προσλήφθηκε και ο Θοδωρής Ελευθεριάδης για να οργανώνει το αγωνιστικό κομμάτι της ακαδημίας των «πρασίνων».

Στην ΑΕΚ το ίδιο! Έφυγε ο Μιχάλης Μητροτάσιος και το καλοκαίρι όλα δείχνουν πως θα αναλάβουν οι Άκης Ζήκος, Γιάννης Σαμαράς.

Μόνο ο ΠΑΟΚ είναι σε κάπως… διαφορετική κατάσταση, αφού δεν έχει φύγει κανείς, αλλά όπως όλα δείχνουν για το καλοκαίρι θα προχωρήσει στην πρόσληψη ξένου προπονητή για τη θέση του διευθυντή ακαδημίας, κάτι όμως που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει και θα φανεί το προσεχές διάστημα.