Ανανεώθηκε το Westworld

Ο πρόεδρος προγράμματος του αμερικάνικου καναλιού ΗΒΟ, Casey Bloys, ανακοίνωσε την ανανέωση της σειράς Westworld για δεύτερη τηλεοπτική περίοδο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η σειρά έχει κατά μέσο όρο 11,7 εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε εβδομάδα, νούμερο το οποίο δεν είχαν «φτάσει» ούτε το True Detective, αλλά ούτε και το Game of Thrones στην πρώτη περίοδο προβολής τους.

Η σειρά είναι βασισμένη στην ταινία Westworld που είχε κυκλοφορήσει το 1973 με πρωταγωνιστές τον Yul Brynner και τον James Brolin, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Michael Crichton των Jurassic Park. Η ιστορία της διαδραματίζεται στο μέλλον σε ένα θεματικό πάρκο αντίγραφο της Άγριας Δύσης, όπου ζούν ανδροειδή με τεχνητή νοημοσύνη.

Έχουν προβληθεί ήδη τα πρώτα επτά από τα δέκα επεισόδια της πρώτης περιόδου και η αλήθεια είναι πως έχει αρχίσει να διχάζει το κοινό της, καθώς το κάθε επεισόδιο δημιουργεί στον τηλεθεατή όλο και περισσότερα ερωτήματα κάθε φορά, οπότε η ανανέωση για δεύτερη τηλεοπτική περίοδο έφερε μεγάλη χαρά σε όσους το παρακολουθούν. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο η βαθμολογία της σειράς στο IMDB είναι στο 9,1 και είναι στην 18η θέση της κατάταξης στη λίστα των τηλεοπτικών σειρών με την υψηλότερη βαθμολογία.

Το σενάριο της σειράς εκτός από τον δημιουργό Μichael Crichton, μεταξύ άλλων υπογράφει και ο Jonathan Nolan που είχε γράψει το σενάριο για τα Ιnterstellar, Prestige και Dark Knight και στην παραγωγή είναι ο γνωστός στους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας J.J. Abrams. Πρωταγωνιστούν οι Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood και ο James Marsden.

Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ