Απόφαση-σταθμός της ΕΠΟ για τις ακαδημίες

Απόφαση-σταθμός της ΕΠΟ για τις ακαδημίες

Η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση δικαιώνοντας τη Νέα Ιωνία στην υπόθεση του ποδοσφαιριστή Μάριο Όγκμποε με τον ΟΦΗ. Συγκεκριμένα, ο Όγκμποε είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη Νέα Ιωνία, στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Φωστήρα και από εκεί στον ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί δεν είχαν πληρώσει τα «τροφεία» στη Νέα Ιωνία, από τη στιγμή που της ανήκε εξαρχής, με συνέπεια το ερασιτεχνικό σωματείο να κάνει προσφυγή στην ΕΠΟ και η Ομοσπονδία με απόφασή της δικαίωσε τη Νέα Ιωνία ζητώντας από τον ΟΦΗ να πληρώσει το πρόστιμο των 29.500 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε «τροφεία»:

«Οι Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οποιασδήποτε ερασιτεχνικής ομάδας, έχουν το δικαίωμα, ακόμη και χωρίς την συναίνεση της ομάδας τους, να συνάπτουν επαγγελματικά συμβόλαια με Π.Α.Ε., με την προϋπόθεση ότι η Π.Α.Ε. έχει την υποχρέωση, άλλως δεν εκδίδεται δελτίο ιδιότητας από την ΕΠΟ, να καταβάλλει μέσω κατάθεσης στην ΕΠΟ, στην ομάδα για την κάλυψη των δαπανών κατάρτισης το χρηματικό ποσό των: α) τριάντα πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (35.500€) για Π.Α.Ε. Α΄ Εθνικής Κατηγορίας β) είκοσι εννέα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (29.500€) για Π.Α.Ε. Β΄ Εθνικής Κατηγορίας».