Από την Μακεδονία, στη Βέροια και από εκεί στην Μπολόνια, σε ηλικία 16 ετών!

Από την Μακεδονία, στη Βέροια και από εκεί στην Μπολόνια, σε ηλικία 16 ετών!

Έχει γίνει γνωστός στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ελλάδας σε ηλικία μόλις 16 ετών και έχει καταφέρει να μιλούν όλοι με τα καλύτερα λόγια για τα προσόντα του! Ο λόγος για τον τερματοφύλακα της Βέροιας, Θόδωρο Βενετικίδη!

Ο νεαρός γκολκίπερ της ομάδας από την Ημαθία μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να βελτιώσει τόσο τις ικανότητές του, ώστε σε ηλικία 15 ετών να βρεθεί στην πρώτη ομάδα της Βέροιας και πλέον να βλέπει το μέλλον του στην Ιταλία.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά…

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ακαδημία Μακεδονία, τοπικής ομάδας της Βέροιας, σε ηλικία μόλις 10 ετών. Εκεί αγωνίστηκε για 3 χρόνια, μέχρι που τον ανακάλυψε ο προπονητής της ακαδημίας της Βέροιας, Γιάννης Καψαλιάρης (φωτογραφία), τον οποίο και ο μικρός δικαίωσε για την επιλογή. Αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Superleague K15 με τη Βέροια, απέναντι σε ποδοσφαιριστές μικρότερης ηλικίας από τον ίδιο και χωρίς να έχει καμία συμμετοχή έστω με τους Κ20 οι άνθρωποι της Βέροιας αποφάσισαν να του δώσουν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Φυσικά αυτή η κίνηση δικαίωσε τους πάντες στην ομάδα, από τη στιγμή που έγινε ο τρίτος τερματοφύλακας της Βέροιας στην πρώτη ομάδα και πρόσφατα συμπεριλήφθηκε και σε αποστολή επίσημου αγώνα της Superleague! Στο διάστημα αυτό έκανε ατομικές προπονήσεις με τον Θοδωρή Γκίτκο, ενώ τον δούλεψε αρκετά και ο γυμναστής τερματοφυλάκων της Βέροιας Δημήτρη Κοτταρίδη.

Τον περασμένο Νοέμβριο ταξίδεψε στην Ιταλία για να δοκιμαστεί σε προπονήσεις της Μπολόνια. Εκεί όπου άφησε άριστες εντυπώσεις και οι Ιταλοί πρόσφεραν στον μικρό προσύμφωνο και το ερχόμενο καλοκαίρι πρόκειται να του προσφέρουν επαγγελματικό συμβόλαιο! Με τον Θόδωρο Βενετικίδη στην Ιταλία να κάνει προπονήσεις με μία μεγάλη μορφή του Ιταλικού ποδοσφαίρου, τον πρώην διεθνή γκολκίπερ Τζιανλούκα Παλιούκα!