Αυτή είναι η φιλοσοφία που φέρνει ο Φρεντμπεργκ στον Παναθηναϊκό

Αυτή είναι η φιλοσοφία που φέρνει ο Φρεντμπεργκ στον Παναθηναϊκό

Όπως έγινε γνωστό ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Γέσπερ Φρεντμπεργκ για τη θέση του αρχιπροπονητή της ακαδημίας, μία θέση η οποία είχε μείνει κενή από την ημέρα που είχε λυθεί η συνεργασία με τον Θοδωρή Ελευθεριάδη.

Ο Δανός προπονητής αποτελεί προσωπική επιλογή του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος τον γνωρίζει καλά από την κοινή τους θητεία στην Ομόνοια της Κύπρου.

Την περίοδο που ήταν ο Δανός στην Ομόνοια είχε δώσει συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, αναφορικά με τη δική του φιλοσοφία και είχε πει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία όπως φαίνεται θα προσπαθήσει να εφαρμόσει και στην ακαδημία των «πρασίνων».

Μερικοί από τους στόχους του στην ακαδημία της Ομόνοιας, ορισμένους εκ των οποίων προφανώς και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει και στον Παναθηναϊκό, ήταν οι εξής:

• Ανάπτυξη ποδοσφαιριστών για την πρώτη ομάδα, οι οποίοι θα έχουν την προοπτική να ανταγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη.

• Να προσφέρει επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα σε όσους ποδοσφαιριστές δεν καταφέρουν να φτάσουν στο επιδιωκόμενο επίπεδο της πρώτης ομάδας, στο υψηλότερο επίπεδο που οι ίδιοι μπορούν.

• Να εμπνεύσει κάθε ποδοσφαιριστή και μέλος του προσωπικού με τις αξίες και τα ιδανικά του συλλόγου και του αθλήματος.

• Να εφοδιάσει τους ποδοσφαιριστές με τη σωστή εκπαίδευση και νοοτροπία, ώστε όσοι δεν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα, να έχουν την προοπτική για μια επιτυχημένη καριέρα σε άλλο τομέα.

Να σημειωθεί πως ο Γέσπερ Φρεντμπεργκ στο παρελθόν ήταν στην «Double Pass», εταιρία η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και δραστηριοποιείται παγκοσμίως, κυρίως στα πρωταθλήματα της Premier League, Bundesliga, J-League, MLS και Βελγίου.

Όπως και ως Τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Άαρχους Δανίας, όπου διετέλεσε, επίσης, πρώτος προπονητής, βοηθός προπονητής και προπονητής της εφηβικής ομάδας.

Είναι κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA Pro. Για πρώτη φορά ως προπονητής είχε εργαστεί το 2006, όταν για τέσσερα χρόνια διετέλεσε στέλεχος του προπονητικού επιτελείου της Μπρόντμπι Δανίας. Στην Μπρόντμπι, δούλεψε και για ένα χρόνο ως προπονητής της U17. Διετέλεσε, ακόμη, αναλυτής/σκάουτερ αντιπάλου, στην Έσμπιεργκ Δανίας.