Βοΐλης: «Πολύ διαφορετική εμπειρία το εξωτερικό»

Βοΐλης: «Πολύ διαφορετική εμπειρία το εξωτερικό»

Στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Νότιγχαμ, βρίσκονται οι Κ19 του Ολυμπιακού και ο Αλέξανδρος Βοΐλης μίλησε για αυτήν την εμπειρία.

Έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα που έχει ο Ολυμπιακός, τονίζοντας αρχικά:

«Βρίσκομαι έξι χρόνια στην Ακαδημία, ωστόσο είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία για εμάς το να είμαστε σε μια ξένη χώρα. Το κλίμα είναι πολύ καλό, τα γήπεδα, οι συνθήκες για να δουλέψουμε είναι άψογες και μακάρι να γίνεται κάθε χρόνο, ούτως ώστε να έχουμε υψηλούς στόχους. Ευχαριστούμε πολύ τη διοίκηση και τον κ. Μαρινάκη για την ευκαιρία, είναι πραγματικά μοναδική εμπειρία».

Για το ότι βρέθηκε στην προετοιμασία και της πρώτης ομάδας: «Ήταν ο στόχος μου να ξεκινήσω με την πρώτη ομάδα και γιατί όχι να παραμείνω. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα, είναι μια πολύ καλή ομάδα η φετινή. Με την Κ19 έχουμε πολλή ποιότητα και οι διαφορές δεν είναι μεγάλες σε αυτό το κομμάτι. Δουλεύουμε το ίδιο καλά με την πρώτη ομάδα και είμαστε πολύ σίγουροι πως θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Για την εικόνα των δύο πρώτων φιλικών: «Έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες, είμαστε μια καινούρια ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα από την πρωταθλήτρια Κ17. Προσπαθούμε σε αυτές τις δύο εβδομάδες να βρεθούμε όσο περισσότερο γίνεται. Στο πρώτο παιχνίδι (σ.σ. Έβερτον) ήμασταν πιο ξεκούραστοι και καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή, κερδίζοντας μια μεγάλη ομάδα, με πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Στο δεύτερο παιχνίδι που ήταν σερί (σ.σ. Σέφιλντ Γουένσντεϊ), ήμασταν λίγο πιο κουρασμένοι, δείξαμε καλά στοιχεία όμως. Τώρα κοιτάζουμε το επόμενο με τη Νότιγχαμ (σ.σ. Σάββατο 3/8) που θα τα δώσουμε όλα».

Για το φετινό στόχο της Κ19: «Είμαστε καλή ομάδα, έχουμε στόχο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όπως κάθε τμήμα του Ολυμπιακού. Είμαστε εδώ για αυτό και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, επιθετικό, αυτό προσπαθούμε να χτίσουμε από πέρυσι με τον ίδιο προπονητή και θέλουμε να δείξουμε τη δουλειά που κάνουμε».

Για την καταστροφή στη Μάνδρα και τη διέξοδο του ποδοσφαίρου: «Ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή για μένα, οι εικόνες που είχα ως μικρότερος κιόλας ήταν πολύ άσχημες. Πραγματικά το ποδόσφαιρο μού έδινε κίνητρο και το έβλεπα ως κάτι θετικό. Σαν να ήθελα να βοηθήσω μέσω αυτού τη Μάνδρα με κάθε τρόπο. Πάντα είμαι αισιόδοξος και πιστεύω τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους».

Για τα παιχνίδια με την Μπασάκσεχιρ: «Πιστεύω ο Ολυμπιακός μπορεί! Η ομάδα φέτος είναι πολύ καλή, παίζει καλό ποδόσφαιρο, το έδειξε κιόλας στο δεύτερο παιχνίδι με την Πλζεν, έβαλε τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο. Είναι πανέτοιμη για την πρόκριση στα πλέι οφ».