Γεωργόπουλος για Γιαξή, Μπαλογιάννη και Λύρατζη

Γεωργόπουλος για Γιαξή, Μπαλογιάννη και Λύρατζη

Ο προπονητής της εθνικής Παίδων, Βασίλης Γεωργόπουλος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» σχολιάζοντας τη μεταγραφή του Κυριάκου Γιαξή στον ΠΑΟΚ, αλλά και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, Μπαλογιάννη και Λύρατζη:

«Ο Γιαξής είναι ένα από τα παιδιά που έχουν εντοπιστεί από την Ομοσπονδία μας. Σαφώς και είναι η αρχή, γιατί είναι πολύ μικρά σε ηλικία αυτά τα παιδιά. Πρέπει να εκπαιδευτεί για να γίνει καλύτερος. Έχει τα εχέγγυα, που είναι τα στοιχεία του, τα χαρακτηριστικά του σαν ποδοσφαιριστής. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της επαρχίας που προβιβάζεται σε μια μεγάλη ομάδα, κάνει το βήμα για να προωθηθεί και να παίξει στην πρώτη ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, είναι μια από τις ομάδες της Λίγκας, που δίνει πολύ μεγάλη σημασία στους νέους ποδοσφαιριστές και έχει αρκετούς. Εκεί που θα ενσωματωθεί τώρα στην Κ20 με προπονητή τον κύριο Γκαρσία, ο Γιαξής πιστεύω μετά από δύο χρόνια, θα είναι έτοιμος και ώριμος να ανταπεξέλθει στις επαγγελματικές υποχρεώσεις, που θα είναι πιο δύσκολες.

Είναι ένας πολύ καλός μαθητής και αυτό μας απέτρεψε στην Εθνική να τον έχουμε στις βασικές μας επιλογές, γιατί έχανε τις πρωινές προπονήσεις στον Πανσερραϊκό και δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση.
Είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Η θέση που παίζει είναι στον άξονα. Παίζει και εξάρι και οκτάρι. Έχει πολύ καλή τεχνική, έχει πολύ καλά τρεξίματα. Καλά χαρακτηριστικά. Παίζει και με τα δύο πόδια, αλλά θα έχει πάρα πολύ ανταγωνισμό, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες στην Κ20».

Σε ερώτηση αναφορικά για κάποιο μελλοντικό πρωτάθλημα Β’ ομάδων, σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή, η Κ20 του ΠΑΟΚ παίζει σε ένα πρωτάθλημα, που είναι ανταγωνιστικό, θα προτιμούσα όμως όσες ομάδες έχουν την δυνατότητα, να έχουν μια δεύτερη ομάδα, που θα έπαιζε ή στη Β ή στη Γ εθνική, θα ήταν πολύ καλό και για την Εθνική μας ομάδα. Νομίζω ότι είμαστε κοντά και κάποια στιγμή θα γίνει. Είναι θέμα των ανθρώπων, που προγραμματίζουν τα πρωταθλήματα. Πρέπει να έχουμε κέρδος από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Σε όλους θα είναι κέρδος».

Αναφορικά με τους Μπαλογιάννη, Λύρατζη, είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός: «Για τον Μπαλογιάννη δεν έχω άποψη, απλά τον έχω δει. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αριστεροπόδαρος μέσος. Δεν τον είχα ποτέ στις Εθνικές, γιατί έλειπε στην Ολλανδία κάποια χρόνια, αλλά πέρσι τον κάλεσε ο κύριος Γκούμας στην Εθνική Νέων. Εγώ δεν έχω άποψη, ξέρω όμως ότι είναι ένας πολύ καλός μέσος.

Για τον Λύρατζη μπορώ να πω ότι είναι το μπακ που έρχεται για τον ΠΑΟΚ και την Εθνική Ελλάδος. Νομίζω ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του Λέο Μάτος στον ΠΑΟΚ. Το λέω με βεβαιότητα γιατί είναι ένα παιδί με ταχύτητα, με εκρηκτική επιθετικότητα, πολύ καλή σέντρα. Από τη μέση και μπροστά, είναι καλύτερος από όλους. Στον ΠΑΟΚ έχουν δύο πολύ καλούς πλάγιους παίκτες, γιατί από αριστερά έχει και τον Τσαούση. Έχει γίνει πολύ καλή εκπαίδευση στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και πρέπει να δίνει σε 3-4 παιδιά τις ευκαιρίες τους. Έτσι θα έρθουν τα κέρδη για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο».