Γκαρσία: «Αν δεν γίνω προπονητής, θα ανοίξω φούρνο» (vid)

Γκαρσία: «Αν δεν γίνω προπονητής, θα ανοίξω φούρνο» (vid)

Ο προπονητής της Κ19 του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για όλους και για όλα σε διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσε, μιλώντας τόσο για την κατάσταση που επικρατεί, όσο και για… ποδόσφαιρο.

Ο Πάμπλο Γκαρσία ανέφερε πως όλο αυτό που βιώνει ο πλανήτης δεν μας βρήκε προετοιμασμένους και πως δεν πρέπει να ξεχνάμε όσο συμβαίνουν, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το μέλλον.

Παράλληλα, μίλησε για τη δική του… διαφορετική οπτική για το ποδόσφαιρο, τονίζοντας ωστόσο πως μπορεί να είναι το πιο όμορφο πράγμα που υπάρχει, όμως το πιο σημαντικό είναι η υγεία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ότι είναι στο σπίτι:
Καλά είναι. Τα παιδιά ήταν στην Αγγλία και τώρα γύρισαν και είμαστε μαζί. Αυτό είναι καλό. Θέλει λίγο υπομονή. Πρέπει να δουλέψουμε σαν ομάδα με τα παιδιά. Πρέπει να βοηθάν την οικογένεια. Είναι σαν ομάδα. Ποτέ δεν μείναμε μαζί στο σπίτι. Παλιά είχαν σχολείο, εγώ προπόνηση, δεν ήμασταν μαζί ώρες πολλές. Είναι ευκαιρία τώρα. Είναι καλό αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι έχει κόσμο που πρέπει να δουλεύει και είναι δύσκολα τα πράγματα.

Για το πως περνάει τον χρόνο του:
Σε λίγο θα κάνω ψωμί. Μετά θα ετοιμάσω ασκήσεις για προπόνηση. Κάνουμε λίγο γυμναστική. Διαβάζω λίγο. Βοηθάω στις δουλειές του σπιτιού. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε αν θέλουμε, έχουμε χρόνο. Δούλευα 15 χρονών σε φούρνο. Ξέρω να κάνω ψωμί. Ό,τι μου έλεγαν το έκανα. Αν δεν γίνω προπονητής θα ανοίξω έναν φούρνο (σ.σ γέλια).

Για το αν διαβάζει βιβλία για το ποδόσφαιρο:
Το ποδόσφαιρο είναι απλό για μένα. Έχει πολλά βιβλία, τεχνολογία πολύ. Όμως το ποδόσφαιρο είναι άλλο. Είναι πιο απλό.

Για την κατάσταση:
Είναι δύσκολα. Δεν υπάρχει ηρεμία, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Δεν λέει κάποιος τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς. Τη μία μέρα λένε να φοράμε μάσκα, την άλλη ότι δεν πρέπει. Λένε να πλένουμε τα χέρια μας. Έπρεπε να πάει 2020 για να μάθουμε ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια;

Για την κατάσταση στην Ουρουγουάη:
Έχει κρούσματα, αλλά ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ακόμα. Πιστεύω ότι σε αυτό που γίνετε σήμερα, δεν είμαστε προετοιμασμένοι στο μυαλό. Δεν καταλαβαίνουμε πόσο επικίνδυνο είναι. Υπάρχουν άνθρωποι που όλο τον χρόνο δεν τρέχουν, τώρα στην καραντίνα όλοι θυμήθηκαν να τρέξουν έξω. Δεν σκεφτόμαστε τι μπορεί να γίνει.

Για το αν πιστεύει ότι μετά από όλη την κατάσταση, θα μείνει κάτι θετικό:
Το πρόβλημα με εμάς τους ανθρώπους, είναι ότι ξεχνάμε γρήγορα. Αν περάσουν αυτά, θα είναι όλα καλά. Πρέπει να αλλάξουμε, γιατί μετά θα υπάρχει άλλο πρόβλημα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά, η πολιτική, εμείς. Παράδειγμα ότι θα πρέπει να φτιάξουμε τα νοσοκομεία, να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι.

Για το αν του έχουν λείψει οι παίκτες του:
Έχουν πρόγραμμα, έχουν βίντεο. Όμως σημαντικό είναι να κάνουν ασκήσεις για την υγεία τους. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο πράγμα, αλλά όχι το πιο σημαντικό. Η υγεία είναι πάνω από όλα. Πρέπει πρώτα να είμαστε δυνατοί και μετά όλα τα άλλα μπορούμε να τα φτιάξουμε.

Για το ότι έχει πάρει πριν την καραντίνα το πρωτάθλημα και το ότι το έχει κάνει τρεις συνεχόμενες φορές:
Είναι μικρές ηλικίες. Πρέπει να παίζουν μπάλα ελεύθερα. Έτσι πιστεύω εγώ. Όταν είσαι κοντά στην πρώτη ομάδα, πρέπει να παίζεις για τη νίκη. Είναι μόνο η νίκη. Ότι και να κάνεις, ακόμα και χαρτιά να παίζεις, πρέπει να πηγαίνεις για τη νίκη. Εγώ αυτό έκανα πάντα. Όμως, εκτός από τη νίκη, για μένα έπαιζαν τα παιδιά καλύτερη μπάλα και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Άκουσα ότι ο Παναθηναικός έπαιζε καλύτερο ποδόσφαιρο. Τι είναι καλύτερο ποδόσφαιρο. Πρέπει να κάνει καλή άμυνα. Είναι η ομάδα. Πρέπει κάποιοι να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Όχι μόνο να πηγαίνουμε όλη μπροστά. Το ποδόσφαιρο είναι όλα. Η άμυνα, να ξέρεις πως να αναπτυχθείς από πίσω. Για αυτό λέω ότι δουλέψαμε πολύ σκληρά και σιγά σιγά και τα μικρά παιδιά το πίστευαν.

Για το ποιο είναι το μυστικό:
Δεν έχει κάποιο μυστικό. Είναι η δουλειά, είναι ο σεβασμός, να είσαι ταπεινός. Θέλεις να παίξεις μπάλα, αλλά πρέπει να δουλεύεις. Να είμαστε αδέρφια μέσα στο γήπεδο. Έτσι τα παιδιά είχαν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και άρχισαν να βελτιώνονται. Η ηλικία δεν είναι τόσο σημαντική. Αν είναι δυνατό το παιδί και δουλεύει, μπορεί να παίξει και με μεγάλους. Έτσι είναι στην Λατινική Αμερική, εγώ έπαιξα στα 15 μου με την αντρική ομάδα. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στις ακαδημίες και υπάρχουν κάποιοι που είναι στην πρώτη ομάδα, ενώ από αυτούς που πήγαν δανεικοί τα πάνε πολύ καλά. Πρέπει τα παιδιά να δουλεύουν, να μας έχουν εμπιστοσύνη και να θέλουν τη νίκη πάντα.

Δείτε ΕΔΩ τη συνέντευξη