Γκούμας: «Θα παίξει ρόλο ότι οι αντίπαλοι έχουν αρχίσει τις υποχρεώσεις τους»

Γκούμας: «Θα παίξει ρόλο ότι οι αντίπαλοι έχουν αρχίσει τις υποχρεώσεις τους»

Ο προπονητής της εθνικής Ελπίδων, Γιάννης Γκούμας, μίλησε ενόψει των αγώνων της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με Κροατία και Σαν Μαρίνο, τονίζοντας:

«Οπωσδήποτε έχει σημασία και βαρύτητα το γεγονός ότι δεν έχουμε μαζευτεί ως ομάδα εδώ και πολύ καιρό λόγω της κατάστασης με την πανδημία.

Όπως επίσης ότι τα πρωταθλήματα της χώρας μας στα οποία αγωνίζονται τα περισσότερα παιδιά, δεν έχουν ξεκινήσει, όταν ποδοσφαιριστές αντιπάλων ομάδων όπως η Κροατία έχουν ήδη παίξει σε τρία ματς πρωταθλήματος.

Θα προσπαθήσουμε στον λίγο χρόνο που έχουμε να ανακτήσουμε μέρος της συνοχής μας και θα ποντάρουμε σε άλλα πλεονεκτήματα, με κυριότερο το φιλότιμο του Έλληνα, ώστε να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία».

Όσο για τους στόχους της ομάδας στα επικείμενα εκτός έδρας παιχνίδια και την αγωνιστική προσέγγιση που θα έχει σε αυτά, ο κ. Γκούμας ανέφερε:

«Η Εθνική Ελπίδων έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ένα αγωνιστικό προφίλ που χαρακτηρίζεται από το επιθετικό ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι παίζει πάντα για τη νίκη.

Έτσι θα συνεχίσουμε, παρά την αποχή και έτσι θα αντιμετωπίσουμε τόσο την δυνατή και φιλόδοξη για πρόκριση στην τελική φάση Κροατία, όσο και το πιο αδύνατο Σαν Μαρίνο.

Αυτό που έχουμε καταφέρει, δηλαδή να προσπαθούμε πάντα να νικήσουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου, θέλουμε οπωσδήποτε να το διατηρήσουμε και με αυτή τη λογική πάμε και σε αυτά τα ματς».