Δίδαξαν ήθος οι μικροί της σχολής του Ολυμπιακού, Ένωσης Ρέντη

Δίδαξαν ήθος οι μικροί της σχολής του Ολυμπιακού, Ένωσης Ρέντη

Είναι αυτές οι φορές που νιώθεις πως τα μικρά παιδιά είναι αυτά που σου βάζουν τα γυαλιά και σου δείχνουν τον σωστό δρόμο! Με όλα όσα συμβαίνουν ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάπως έτσι πρέπει να αισθάνθηκαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο στον αγώνα των προπαίδων Ένωση Ρέντη με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας.

Η Ένωση Ρέντη βρίσκεται στο δίκτυο των σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και εκτυλίχθηκε ένα περιστατικό στο οποίο όλοι οι άνθρωποι της ομάδας δίδαξαν ήθος και ποια είναι η πραγματική έννοια του Fair Play.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ρέντη όταν βρέθηκε στο γήπεδο για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας για το προπαιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πειραιά, διαπίστωσε ότι η αντίπαλη ομάδα είχε στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα μόλις 10 ποδοσφαιριστές!

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Κουρής, ενημέρωσε τον υπεύθυνο της σχολής Σταμάτη Συρίγο ο οποίος με τη σειρά του τόνισε στον κόουτς «θα παίξουμε και εμείς με δέκα». Παράλληλα μπήκε στα αποδυτήρια για να μιλήσει στα παιδιά, αλλά με μορφή ερώτησης και όχι απλής ενημέρωσης, προκειμένου να νιώσουν και τα παιδιά το αίσθημα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Όταν οι πιτσιρικάδες άκουσαν ότι ο αντίπαλος είναι με δέκα παίκτες και ρωτήθηκαν τι θα κάνουν οι ίδιοι, όλοι μαζί απάντησαν «θα παίξουμε με δέκα!» προς πλήρη ικανοποίηση του Σταμάτη Συρίγου και του προπονητή τους Γιώργου Κουρή.

Και έτσι έγινε, με την Ένωση Ρέντη να αγωνίζεται στο ματς με δέκα ποδοσφαιριστές και την αντίπαλη ομάδα να ευχαριστεί τη σχολή του Ολυμπιακού, καθώς όπως ειπώθηκε «καμία ομάδα δεν το έχει κάνει ξανά έως τώρα»…