Δοκιμάζει παίκτες από την Κίνα!

Δοκιμάζει παίκτες από την Κίνα!

Κάθε παιδί στον κόσμο που κλωτσάει μια μπάλα έχει ως όνειρο να παίξει σε μια σπουδαία ομάδα, να κατακτήσει τίτλους και ν’ αγωνιστεί στο UEFA Champions League.

Ο Ολυμπιακός που τα συνδυάζει όλα αυτά δεν θα μπορούσε να μην είναι πόλος έλξης για νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η φήμη του λόγω της συνεχής παρουσίας του στο UEFA Champions League, έχει εξαπλωθεί σ’ όλο τον κόσμο. Στην Αμερική, στην Ασία, στην Ωκεανία, στην Αφρική.

Δυο νέα παιδιά με πολλά όνειρα που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κίνα ζουν και προπονούνται αυτές τις ημέρες στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη έχοντας ως όνειρο να παίξουν στον πρωταθλητή Ελλάδος, τον Ολυμπιακό.

Ο Yao Daogang και ο Kaiweisaier Xiamixiding ακολούθησαν το όνειρο τους και βρέθηκαν στην Ελλάδα. Οι δυο νεαροί Κινέζοι συμμετέχουν στις προπονήσεις της ομάδας Νέων, προπονούνται και δουλεύουν πολύ σκληρά για να παραμείνουν στον Ολυμπιακό και να πάρουν μια ευκαιρία ζωής.

Όλα τα μέλη της Ακαδημίας και ειδικά οι ποδοσφαιριστές της Κ-20 έχουν «αγκαλιάσει» τον Yao και τον Kai και τους έχουν κάνει να αισθάνονται σαν να είναι στο «σπίτι» τους. Ο τεχνικός της ομάδας Νέων κ. Βασίλης Βούζας ο οποίος αξιολογεί καθημερινά τα παιδιά δηλώνει: «Είναι τιμή μας που έχουμε αυτά τα παιδιά στην ομάδα μας. Είναι καλοί χαρακτήρες και έχουν ταλέντο. Σίγουρα χρειάζονται πολλή δουλειά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να προσφέρει τα πάντα στα νέα παιδιά και να τα βοηθήσει να βελτιωθούν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Πρόσφατα είδαμε και τους ποδοσφαιριστές της Beijing Enterprises και διαπιστώσαμε ότι οι Κινέζοι ποδοσφαιριστές έχουν ταλέντο και προσόντα και με τη σωστή εκπαίδευση μπορούν να διακριθούν».

Ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας κ. Αριέλ Ιμπαγάσα δεν σταματάει να δίνει συμβουλές στα δυο παιδιά από την Κίνα και να τους τονίζει ότι και εκείνος έφυγε νεαρός από την Αργεντινή για να παίξει στην Ισπανία και μετά στην Ελλάδα.

Οι δυο ποδοσφαιριστές έχουν γνωρίσει την Αθήνα και τα αξιοθέατα της, το ελληνικό φαγητό, και την ζεστή φιλοξενία των συμπατριωτών μας. Δηλώνουν ενθουσιασμένοι και ελπίζουν να μπορέσουν να περάσουν το … τεστ και να ενσωματωθούν στην ομάδα.

Ο Yao Daogang, που έχει γεννηθεί το 1997 και είναι αμυντικό χαφ, μιλώντας στο Olympiacos TV τόνισε: «Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα και οι Έλληνες είναι ζεστοί και πολύ φιλόξενοι. Χαίρομαι που είμαι εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ γνωστή ομάδα. Έμαθα τον Ολυμπιακό από το UEFA Champions League και ξέρω ότι έχει μεγάλη ιστορία η ποδοσφαιρική ομάδα. Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να παίξω στον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Ο Kaiweisaier Xiamixiding, είναι γεννημένος το 1999 και είναι αριστερός χαφ, είναι ενθουσιασμένος από την παραμονή του στο Ρέντη και είναι αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να πετύχει: «Εδώ έχει πολύ καλές συνθήκες και υψηλό επίπεδο. Μας προσφέρουν τα πάντα και νιώθω σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Το ξέρω ότι είμαι τυχερός που είμαι στον Ολυμπιακό και θα ήθελα να μείνω εδώ. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά για να γίνω παίκτης του Ολυμπιακού. Από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί τον Ολυμπιακό θαυμάζω τον Γιάγια Τουρέ».

This slideshow requires JavaScript.