Δύσκολος όμιλος για την εθνική Παίδων

Με δυνατούς αντιπάλους κληρώθηκε η εθνική Παίδων στον 3ο όμιλο της elite round του EURO 2017. Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρόκειται να αντιμετωπίσει τις Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία και οι αγώνες θα γίνουν από τις 10 μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2017 στην Πορτογαλία.

Να σημειωθεί πως στην τελική φάση της διοργάνωσης προκρίνονται οι πρώτες ομάδες και οι επτά καλύτερες δεύτερες στη βαθμολογία των οκτώ ομίλων. Τα τελικά θα διεξαχθούν από τις 3 έως τις 19 Μαΐου στην Κροατία, η οποία θα συμπληρώσει την 16άδα.

Αναλυτικά οι όμιλοι της elite round

1ος όμιλος: Γερμανία, Τουρκία, Φινλανδία, Αρμενία
2ος όμιλος: Ρωσία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Νορβηγία
3ος όμιλος: Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Πολωνία
4ος όμιλος: Σκωτία, Ελβετία, Σερβία, Μαυροβούνιο
5ος όμιλος: Ολλανδία, Ιταλία, Λευκορωσία, Βέλγιο
6ος όμιλος: Σουηδία, Γαλλία, Αυστρία, Ουκρανία
7ος όμιλος: Αγγλία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Τσεχία
8ος όμιλος: ΕΪΡΕ, Κύπρος, Σλοβακία, Νησιά Φερόε

«ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ»
Ο προπονητής της εθνικής Παίδων, Βασίλης Γεωργόπουλος, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, τόνισε για την κλήρωση: «Σεβόμαστε πολύ τους αντιπάλους μας σε αυτήν τη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως κάνουμε πάντοτε με όποια ομάδα ερχόμαστε αντιμέτωποι. Παράλληλα, όμως, δε φοβόμαστε κανέναν. Έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας και πάνω σε αυτές θα βασιστούμε, ώστε να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στα τελικά του EURO 2017».

ΣΤΟΝ 5ο ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΟ EURO 2018
Παράλληλα, στη Νιόν πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων 2018.

Η Εθνική Παίδων κληρώθηκε στον 5ο όμιλο μαζί με Νορβηγία, Γιβραλτάρ και Σερβία, με την τελευταία να φιλοξενεί μάλιστα και το τουρνουά (18-24/10/2017). Από τους 13 ομίλους που συγκροτήθηκαν, στην elite round της διοργάνωσης, στην οποία έχουν περάσει απευθείας η Γερμανία και η Πορτογαλία, προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία, καθώς επίσης οι τέσσερις καλύτερες τρίτες όλων των ομίλων.

Την τελική φάση του EURO U-17 2018 θα φιλοξενήσει η Αγγλία.