«Είναι καλή κλήρωση για εμάς»

«Είναι καλή κλήρωση για εμάς»

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της εθνικής Ελπίδων για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κληρώνεται στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις Τσεχία, Κροατία, Μολδαβία, Λευκορωσία και Σαν Μαρίνο.

Οι αγώνες της διοργάνωσης θα αρχίσουν την 1 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου 2018 και σε αυτή θα συμμετάσχουν συνολικά 54 ομάδες. Από τους 9 ομίλους, στην τελική φάση θα προκριθούν οι επικεφαλής της βαθμολογίας και οι 4 καλύτεροι δεύτεροι θα δώσουν αγώνες μπαράζ.

Ο προπονητής της εθνικής Ελπίδων, Αντώνης Νικοπολίδης, σε δηλώσεις του για την κλήρωση, τόνισε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ:

«Θεωρώ ότι ήταν μια καλή κλήρωση για εμάς. Όπως εκτιμώ ότι είναι εξυπηρετικό το γεγονός ότι το πρόγραμμά μας ξεκινά από τον προσεχή Σεπτέμβριο, γεγονός που μας δίνει επιπλέον χρόνο για να προετοιμάσουμε την ομάδα μας. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας και των παικτών μας και ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε είτε την πρώτη είτε τη δεύτερη θέση. Η ομάδα μας, όπως και όλες όσες θα ανταγωνιστούμε, “χτίζεται” από μηδενική βάση, διότι έχει αποχωρήσει η προηγούμενη γενιά παικτών.

Σε ό,τι αφορά τις αντιπάλους μας, για αυτές θα αποκτήσουμε ασφαλή εικόνα κατά το προσεχές διάστημα, αλλά γνωρίζω πως η Τσεχία και η Κροατία έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στη δουλειά που κάνουν στα τμήματα υποδομών. Αυτό που εμείς οφείλουμε να κάνουμε, είναι να προετοιμαστούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εγκαίρως, έτσι ώστε να είμαστε αυτοί που πρέπει όταν αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μας».