Εθνική Παίδων: Ήττα και αποκλεισμός από τη συνέχεια του Euro

Εθνική Παίδων: Ήττα και αποκλεισμός από τη συνέχεια του Euro

Ολοκληρώθηκε η πορεία της Εθνικής Παίδων Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019, στο οποίο έφτασε μέχρι την τελική φάση – για δωδέκατη φορά στην ιστορία της –, ύστερα από την ήττα της από την Τσεχία με 2-0.

Η φάση που καθόρισε την έκβαση της αναμέτρησης και, κατ’ επέκταση, της πρόκρισης, σημειώθηκε στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου, οπότε η Ελλάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ: ο Τζόλης κέρδισε πέναλτι από τον Σίλχαρτ, ωστόσο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στην εκτέλεση που ανέλαβε ο ίδιος (45′).

Οι Τσέχοι κατάφεραν να αποκτήσουν βραχεία κεφαλή στο 53′ με διαγώνιο πλασέ του Σέικ μέσα από τη μικρή περιοχή (1-0), με αποτέλεσμα η Εθνική να γίνει πιο επιθετική και να αποκτήσει κενά στην αμυντική λειτουργία της.

Ως συνέπεια του λογικού ρίσκου, ήρθε το 2-0 από τον Πεχ (65′), με το οποίο η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας κατάφερε να περάσει στους «8» της διοργάνωσης μαζί με το Βέλγιο από τον 1ο όμιλο.

ΤΣΕΧΙΑ: Χόρνιτσεκ, Κόζελουχ, Μάτις, Στάρι, Κούρκα, Χέλεμπραντ, Χάγιεκ (90+1′ Σίμεκ), Σίλχαρτ (62′ Πεχ), Βογιάστσκε (71′ Ρίτερ), Σιπ (71′ Χρόνικ), Σέικ (90′ Τούλα).

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Κεχαγιάς): Τζολάκης, Τσαβός (85′ Μανίσογλου), Ασλανίδης, Παναγιώτου, Τζόλης (66′ Μπελεβώνης), Σουρλής (79′ Κοτόπουλος), Αβεντισιάν, Παυλίδης, Γρόσδης (85′ Καρακούτης), Λιάτσος (78′ Σιατούνης), Αρσενίδης.