Εθνική τραγωδία, πάνω από 60 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Εθνική τραγωδία, πάνω από 60 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Απίστευτες καταστροφές προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης. Πάνω από 60 οι νεκροί, ενώ υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι και περίπου 180 τραυματίες εκ των οποίων οι 10 απ’ αυτούς είναι διασωληνωμένοι!

Η Βιβλική καταστροφή της φωτιάς σε Ραφήνα, Μάτι, Νέο Βουτζά δεν έχει προηγούμενο για την Αττική και η χώρα μας ζει ξανά ημέρες του 2007 όταν είχε καεί η Ηλεία και επίσης υπήρχαν δεκάδες νεκροί.

Στο Μάτι οι εικόνες ήταν τραγικές, καθώς οι άνθρωποι ήταν στις παραλίες της περιοχής εξαιτίας του καύσωνα της Δευτέρας και εγκλωβίστηκαν είτε στα αυτοκίνητά τους είτε στα χωράφια της περιοχής. Χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν 26 απανθρακωμένα άτομα σε χωράφι στο Κόκκινο Λιμανάκι, που προσπαθούσαν να βρουν διαφυγή προς την θάλασσα αλλά τα τύλιξαν οι φλόγες έχοντας τραγικό τέλος…

Παράλληλα, ιδιωτικά πλοία αλλά και του Λιμενικού σώματος, μάζεψαν κόσμο από την θάλασσα που είχε μπει μέσα στο νερό για να ξεφύγει από τις φωτιές, αλλά τα μεγάλα κύματα εξαιτίας του αέρα, τους παρέσυραν με συνέπεια κάποιοι να αγνοούνται!

Όπως ανέφεραν και μαρτυρίες, πάνω από 500 άνθρωποι ήταν στην παραλία και περίμεναν βοήθεια για να γλιτώσουν από την φωτιά αλλά και από την θάλασσα, καθώς υπήρξαν άνθρωποι μέσα στο νερό για 5 ώρες παθαίνοντας υποθερμία.

Πέρα από τις ανθρώπινες ζωές, ο απολογισμός είναι τραγικός και στην καταστροφή της γης με τα δέντρα και τα δάση να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ οι μαρτυρίες κάνουν λόγο ότι έχουν καταστραφεί πάνω από 1.200 σπίτια.

Η Ελλάδα ζει τραγικές στιγμές, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώνει ότι η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο πένθος μετά τα θλιβερά γεγονότα.