Επίσκεψη και ομιλία Αμανατίδη στο 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά

Επίσκεψη και ομιλία Αμανατίδη στο 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά

Το 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού κ. Γιώργος Αμανατίδης. Ο υπεύθυνος σκάουτινγκ της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρέθηκε ανάμεσα στα παιδιά του σχολείου για να τους μιλήσει για τις αξίες του αθλητισμού και να τους εμπνεύσει να ασχοληθούν με αυτόν!

Ο κ. Αμανατίδης αφού εξήγησε την σπουδαία δουλειά που συντελείται στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, στις 45 Σχολές του σε όλο τον κόσμο αλλά και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ο οποίος συντηρεί σε υψηλό επίπεδο πολλά αθλήματα, μίλησε για την αξία του αθλητισμού. «Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Πρέπει να σας γίνει βίωμα. Είναι καλό για την ζωή σας για την υγεία σας. Κανείς δεν ζημιώθηκε από τον αθλητισμό. Ο Πειραιάς έχει τόσα ωραία μέρη για να τρέξει κανείς για να περπατήσει και να νιώσει ωραία.

Άλλο αθλητισμός και άλλο πρωταθλητισμός. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που κάποια παιδιά έχετε καλή σχέση με τον αθλητισμό αλλά θέλω και άλλους. Να ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και ρωτήστε και τους συμμαθητές σας που έχουν έρθει από την επαρχία και μένουν στο Ρέντη για να σας πουν για την στήριξη και τα προνόμια που έχουν προκειμένου να δουλέψουν και να πετύχουν στο ποδόσφαιρο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος άσος της ομάδας μας.

Εν συνεχεία δέχτηκε δεκάδες ερωτήσεις για τον Ολυμπιακό, αλλά και για την πορεία του στο χώρο του ποδοσφαίρου και κλείνοντας κάλεσε τα παιδιά στο Ρέντη αλλά και στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα του Ολυμπιακού.

Τον κ. Αμανατίδη προλόγισε ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Πειραιά κ. Δημήτρης Δελαπόρτας ο οποίος και χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την επίσκεψη του. Στο 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά φοιτούν και τέσσερα παιδιά της Ακαδημίας του Ολυμπιακού τα οποία είναι οι Χρήστος Καράδαης (Γεωπονική), Γιάννης Γαλούπης (Υγείας-Πρόνοιας), Χρήστος Κατσούκης (Πληροφορικής-Δικτύων), Γιάννης Χατζηιωαννίδης (Ηλεκτρολογίας). Μαζί με τον κ. Αμανατίδη το σχολείο επισκέφτηκε και η Υπεύθυνη Λειτουργικών Θεμάτων της Ακαδημίας κα Χριστίνα Δαρίτση.