Επανακυκλοφορεί το Okami

Επανακυκλοφορεί το Okami

Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ

H Capcom με επίσημο δελτίο τύπου επιβεβαίωσε τις φήμες των τελευταίων ημερών για την επανακυκλοφορία του Okami στις κονσόλες νέας γενιάς!

Στο Okami οι παίχτες έχουν τον έλεγχο της Ιαπωνικής θεότητας του ήλιου, της Amateratsu, η οποία έχει μεταμορφωθεί παρά τη θέλησή της σε έναν θρυλικό λευκό λύκο με στόχο να καταφέρει να νικήσει τον δαίμονα Orochi που έχει ελευθερωθεί από τα δεσμά του. Το παιχνίδι έχει μοναδική εικαστική μορφή, πολλές μάχες και αποτελείται από αρκετούς γρίφους και side quests, ενώ σαφείς είναι οι επιρροές από τη σειρά Legend of Zelda, γεγονός που έχει επιβεβαιώσει με παλαιότερες δηλώσεις του ο δημιουργός του Hideki Kamiya.

Το παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2006 στο PlayStation 2 και παρά τις χαμηλές πωλήσεις του, το IGN το είχε επιλέξει ως παιχνίδι της χρονιάς! Δύο χρόνια αργότερα ο τίτλος έγινε διαθέσιμος και στο Wii της Νintendo και το 2012 κυκλοφόρησε η High Definition έκδοσή του για το PlayStation 3.

Στις 12 Δεκέμβρη το παιχνίδι επιστρέφει με υποστήριξη 4Κ για το Xbox One X, το PC και το PS4 Pro, ενώ για τους νοσταλγούς θα υπάρχει και η επιλογή να παίξουν το Okami HD Remastered στο format εικόνας 4:3 που είχε κυκλοφορήσει αρχικά!