Ημερίδα για την ανάπτυξη ποδοσφαίρου

Ημερίδα για την ανάπτυξη ποδοσφαίρου

Με πρωτοβουλία της ΕΠΣ Αθηνών πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ημερίδα για το αναπτυξιακό πλάνο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Μπάλα Παντού», παρουσία δεκάδων εκπροσώπων και προπονητών των ακαδημιών που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομής της.

Στους παριστάμενους μίλησαν ο Τεχνικός Διευθυντής της Ε.Π.Ο., Χαράλαμπος Ζελενίτσας, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κ-21, Αντώνης Νικοπολίδης και ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κ-15 και συντονιστής του Στρατηγικού πλάνου Εθνικών Ομάδων, Θόδωρος Ελευθεριάδης. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν λεπτομερώς στις τομές στις οποίες προχώρησε η Ε.Π.Ο. σχετικά με την ενιαία ονομασία και κατηγοριοποίηση των πρωταθλημάτων υποδομής και τους κοινούς κανόνες διεξαγωγής τους, στο νέο σύστημα παρακολούθησης και αξιολόγησης ταλαντούχων παικτών για την είσοδό τους στις Εθνικές Ομάδες και στο ρόλο του προπονητή αναπτυξιακών ηλικιών.

Εξάλλου, την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ανάλογη ημερίδα στην Κατερίνη, έπειτα από πρωτοβουλία της ΕΠΣ Πιερίας. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι εκπαιδευτές της Ε.Π.Ο. Μιχάλης Ιορδανίδης και Άγγελος Κυρανούδης.