Η έτοιμη συνταγή «χάλασε» στους Νέους του Ολυμπιακού…

Η έτοιμη συνταγή «χάλασε» στους Νέους του Ολυμπιακού…

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην οποία οι Νέοι του Ολυμπιακού έχουν βγει εκτός διεκδίκησης του τίτλου, μετά από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις του τίτλου της Super League K19. Όπως πέρσι έτσι και φέτος το πρωτάθλημα των Νέων καταλήγει στον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν πως φτάνουν στη δεύτερη σερί κατάκτηση του τροπαίου, από τη στιγμή που μετά τη νίκη τους επί του Ολυμπιακού με 2-0 συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ!

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο σε επίπεδο ακαδημίας, έτσι και φέτος στο τμήμα κάτω των 19 ετών του Ολυμπιακού υπάρχει ένας συνδυασμός των ποδοσφαιριστών της προηγούμενης σεζόν των Κ17 με τους παίκτες των Νέων που συνέχισαν στο τμήμα για δεύτερη χρονιά.

Το μεγαλύτερο κομμάτι των περσινών Κ17 που αγωνίζεται φέτος στους Κ19, έχει να κάνει με την άμυνα. Ο Ρικάρντο Πέρες έχει εμπιστευτεί τους πιτσιρικάδες που κατέκτησαν πέρσι το πρωτάθλημα της Super League K17, όταν ένα από τα δυνατά τους στοιχεία ήταν η άμυνα.

Και αυτό φαίνεται στους αριθμούς, από τη στιγμή που πέρσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οι Κ17 του Ολυμπιακού σε 24 αγώνες δέχτηκαν μόλις 9 γκολ!

Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» Νέοι μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και σε διάστημα 19 αγώνων έχουν δεχτεί ήδη 25 γκολ! Κάτι το οποίο έχει μετρήσει στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Το μεγαλύτερο αμυντικό «βάρος» μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα των Νέων, έχουν πάρει ο τερματοφύλακας Καραργύρης, με τον Μαρτίνη αριστερό μπακ, Γκοτζαμανίδη και Πέιο στα στόπερ και η θέση του δεξιού μπακ είναι που έχει αλλάξει πρόσωπο. Στους περισσότερους αγώνες έχει παίξει στα δεξιία της άμυνας ο Ράμα, ενώ τελευταία παίρνει συμμετοχές ο πιτσιρικάς Τσάβος.

Σε σχέση με την περσινή άμυνα των Κ17 είναι δύο τα πρόσωπα τα οποία λείπουν και φαίνεται πως έχει χαλάσει η «χημεία» που είχαν οι μικροί στους Κ17 με τον φετινό συνδυασμό παικτών στους Κ19.

Ο λόγος για τους Μποσκουΐδη, Κωνσταντινίδη.

Ο πρώτος έχει πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα στη σεζόν, ενώ πέρσι ήταν από τα βασικά στελέχη της άμυνας των «ερυθρόλευκων» και ο δεύτερος αποτελεί παρελθόν από την ομάδα από το περσμένο καλοκαίρι.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως τον Μποσκουΐδη οι «ερυθρόλευκοι» τον πιστεύουν, καθώς του έκαναν επαγγελματικό συμβόλαιο στα μέσα της περσινής αγωνιστικής περιόδου! Εκτός από το επαγγελματικό συμβόλαιο το γεγονός ότι είναι παίκτης που τον πιστεύουν οι «ερυθρόλευκοι», φάνηκε και από το ότι είχε κάνει προπονήσεις στις αρχές του καλοκαιριού με την πρώτη ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Μέχρι στιγμή όμως δεν έχει βρει τον χρόνο του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League K19, στην πρώτη του σεζόν στους Νέους, καθώς ο Ρικάρντο Πέρες τον έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα για λίγα μόλις λεπτά σε έναν αγώνα ως αλλαγή, παρά την καλή «χημεία» που είχε η περσινή άμυνα των «ερυθρόλευκων» Κ17 οι οποίοι κατέκτησαν τον τίτλο.

Επίσης να σημειωθεί, όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία, πως οι Νέοι του Ολυμπιακού φέτος στο πρωτάθλημα από τα 19 ματς που έχουν δώσει, στα 6 έχουν καταφέρει να κρατήσουν το «0» στην άμυνά τους, καθώς στα υπόλοιπα 13 έχει παραβιαστεί η εστία τους, χωρίς όμως να έχει κοστίσει στο 100% αυτό στην ομάδα από τη στιγμή που στα 6 από τα 13 παιχνίδια που έχουν δεχτεί γκολ έχουν πάρει τη νίκη.