Η ακαδημία του Ολυμπιακού πρωτοπορεί και πάει Αγγλία!

Η ακαδημία του Ολυμπιακού πρωτοπορεί και πάει Αγγλία!

Για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί και δείχνει το πόσο ενδιαφέρεται για την ακαδημία του και πόσο επενδύει ώστε να βγάζει ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του συλλόγου! Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν συνεργασία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε επίπεδο ακαδημίας, με τους Νέους του Ολυμπιακού να ταξιδεύουν σε λίγο καιρό στην Αγγλία για να κάνουν προετοιμασία στις εγκαταστάσεις της Νότιγχαμ.

Κάτι το οποίο θα συμβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ακαδημία να κάνει προετοιμασία στο εξωτερικό!

Παράλληλα, στο διάστημα που θα δώσουν το «παρών» οι Πειραιώτες στην Αγγλία, θα δώσουν φιλικά ματς με ομάδες όπως η Μάνστεστερ Σίτι, η Έβερτον, η Άστον Βίλα και φυσικά η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η παρουσίαση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ έγινε από τους Κριστιάν Καρεμπέ, Φρανσουά Μοντέστο, Ρικάρντο Πέρες, Αντώνη Πίκουλα και Βασίλη Νάνο.

Ο Αντώνης Πίκουλας μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα στο Ρέντη, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δουλειά μου είναι να βοηθήσω το έργο της ακαδημίας. Να είναι πιο κοντά στη διοίκηση του Ολυμπιακού. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον κύριο Πέρες. Έχει κάνει σημαντική δουλειά και η διοίκηση τον στηρίζει απόλυτα. Επίσης είναι τιμή μας που έχουμε τον Κριστιάν Καρεμπέ, που είναι ένας Θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Επίσης ο κύριος Μοντέστο μας βοήθησε πολύ στο κομμάτι με την προετοιμασία για τις εγκαταστάσεις της Νότιγχαμ.

Στην ακαδημία έχουμε μπει σε νέα εποχή, νέα σελίδα και νέες βάσεις. Νέο τρόπο παιχνιδιού που συνάδει με τον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό που έχουμε αρωγούς τον κ. Καρεμπέ και τον κ. Μοντέστο. Σε μία εποχή που όλα κόβονται ο κ. Μαρινάκης κάνει υπέρβαση στο οικονομικό σκέλος.

Είναι η πρώτη φορά που μία ακαδημία από ελληνική ομάδα βγαίνει στο εξωτερικό για προετοιμασία. Ανεβαίνουμε επίπεδο. Δεν μένουμε σε μια λογική ίντριγκας και συνωμοσιών. Επενδύουμε ποδοσφαιρικά και αφήνουμε πίσω τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρέπει να τονίσουμε τη μεγάλη βοήθεια και συμβολή των κ. Μοντέστο και κ. Δουρέκα.
Μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων με τη Νότιγχαμ κανονίζουμε να την καλέσουμε εδώ σε ένα διεθνές τουρνουά. Περίπου τον Οκτώβριο να γίνει αυτό με την παρουσία ελληνικών και ξένων ομάδων.

Εμείς δεν χρειαζόμαστε τις Εθνικές ομάδες για να βάζουν βιτρίνα και να δείχνουν τους παίκτες τους. Εμείς θα δείξουμε τους παίκτες μας μέσα από τα παιχνίδια μας και με την αξία τους. Όχι να ασχολούμαστε με την Εθνική και με κλήσεις παικτών ανάλογα με τα φρονήματά τους και τις ομάδες τους. Η ζωή κάνει κύκλους και όλα εδώ είναι».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ από την πλευρά του σχολίασε: «Όταν ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε την ομάδα ήθελε να έχει παγκόσμια απήχηση η ακαδημία και να έχει καλά αποτελέσματα. Είχε όραμα για την ακαδημία. Γι’ αυτό περάσαμε στη μεταβατική περίοδο και με την έλευση του κ. Πέρες.

Πρέπει να δώσουμε στα νιάτα και το νέο ταλέντο τη θέση που τους αρμόζει. Θέλουμε να υπάρχει μία μεγάλη σφραγίδα της ακαδημίας μας στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη. Θέλουμε να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά. Για να γίνουν πιο καλά παιδιά και σωστοί άνθρωποι, αλλά και καλοί επαγγελματίες».

Παράλληλα, ο Ρικάρντο Πέρες θέλησε να παρουσιάσει τη φιλοσοφία της ακαδημίας, σχολίαζοντας: «Το βασικό μας θέμα. Είμαστε ένα. Δεν υπάρχουν “σύνορα”. Είμαστε ένα. Η επαγγελματική ομάδα με την ακαδημία. Φέτος θα έχουμε μαζί μας τον κ. Πίκουλα. Θα είναι πολύ σημαντικός για εμάς.

Είδατε και την αφοσίωση του κ. Μαρτίνς με τα νέα παιδιά και την ακαδημία. Θέλαμε από πέρυσι να χτίσουμε μία νέα βάση. Τρία χρόνια πριν που ήμουν στην πρώτη ομάδα είχα εικόνα από τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να έχουμε την ταυτότητα του Ολυμπιακού και να προωθήσουμε τις αξίες μας. Το όραμά μας είναι να δημιουργούμε παίκτες. Επίσης να έχουμε νοοτροπία νικητή. Είμαστε στην πιο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και θέλουμε να έχουμε σχέσεις με τις πιο μεγάλες ομάδες.

Η στρατηγική μας είναι το πως θα πετύχουμε. Ένα σκέλος είναι η προετοιμασία στο εξωτερικό. Η φιλοσοφία μας και οι αξίες μας είναι ξεκάθαρες. Θέλουμε να την δείχνουμε στο γήπεδο. Έχουμε τις στιγμές του αγώνα, τις βασικές αρχές του παιχνιδιού και τις συμπεριφορές. Υπάρχει το build up του παιχνιδιού, το πως “χτίζουμε” το παιχνίδι από πίσω με τον γκολκίπερ. Είναι τρομερό να βλέπεις τα παιδιά της Κ-11 να λειτουργούν έτσι. Με αυτές τις βασικές ποδοσφαιρικές αρχές.

Έχουμε μία άλλη φιλοσοφία στο αγωνιστικό. Φτιάξαμε μία διαδικασία. Έχουμε μία διαδικασία από κάτω προς τα πάνω. Όμως όταν φτάνει στην πρώτη ομάδα έχει πιο καλή γνώση του παιχνιδιού και δεν θα του φαίνεται τόσο δύσκολο.

Ενδιαφερόμαστε και για το αποτέλεσμα και για να φτιάξουμε παίκτες. Δεν μπορούμε να έχουμε παίκτες χωρίς νοοτροπία νικητή. Πρέπει να έχουμε παίκτες για το πιο υψηλό επίπεδο. Πρέπει να δημιουργήσουμε παίκτες με σωστό μυαλό και ποδοσφαιρική προσέγγιση».

Πέρες: «Ευκαιρία στον σύλλογο να παρουσιάσει την εικόνα του στο εξωτερικό»

Μετά την παρουσίαση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ, ο Ρικάρντο Πέρες δήλωσε: «Θα πραγματοποιήσουμε κάποια φιλικά παιχνίδια στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Νέων για την επόμενη σεζόν. Το θεωρούμε αυτό αρκετά σημαντικό γιατί έτσι θα δώσουμε εμπειρίες στους ποδοσφαιριστές μας και επίσης θα δώσουμε ευκαιρία στον σύλλογο να παρουσιάσει την εικόνα του στο εξωτερικό».

Καρεμπέ: «Οι αγγλικές ομάδες μας δέχτηκαν με χαρά»

Παράλληλα, δηλώσεις έκανε και ο Κριστιάν Καρεμπέ, τονίζοντας: «Είναι μεγάλη μας τιμή που θα πάρουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά. Είναι σημαντικό που δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά της ακαδημίας μας να ταξιδέψουν έξω από την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουν πως το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο και είναι σημαντικό που τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να γνωρίσουν τη νοοτροπία και να αποκτήσουν εμπειρίες.

Είναι σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι όλες οι αγγλικές ομάδες όπως η Έβερτον και η Μάντσεστερ Σίτι δέχτηκαν με μεγάλη χαρά τη συμμετοχή του Ολυμπιακού. Όλοι γνωρίζουν τις καλές σχέσεις που έχουμε με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και η απάντηση της Νότιγχαμ ήταν άμεση και θετική και έτσι όλες οι άλλες αγγλικές ομάδες δέχτηκαν επίσης με χαρά τη συμμετοχή μας.

Είναι μεγάλα τα ονόματα και οι αγγλική σύλλογοι που θα πάρουν μέρος και είναι σημαντικό που θα βρίσκονται και τα δικά μας παιδιά γιατί θα λάβουν γνώσεις τις οποίες θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Είναι μέρος της στρατηγικής μας, ξεκινάμε αρχικά με την Κ19 και έχουμε σκοπό να το επεκτείνουμε και να το κάνουμε στο μέλλον και με την Κ17 και να επεκταθούμε περισσότερο. Το καθήκον μας είναι να μεταδώσουμε στα παιδιά τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας, να μάθουμε από τους καλύτερους και όταν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν».