Η απάντηση του ΠΣΑΠ στο «γράμμα» του αρχηγού των Κ19 της Λαμίας

Η απάντηση του ΠΣΑΠ στο «γράμμα» του αρχηγού των Κ19 της Λαμίας

ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών θέλησε να κάνει το δικό του σχόλιο στο «γράμμα» του αρχηγού των Κ19 της Λαμίας, Πάνου Αντωνίου.

«Ο Πάνος Αντωνίου δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση στον ειδυλλιακό……. χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η περίπτωσή του θα έπρεπε να ήταν η εξαίρεση αλλά μάλλον είναι ο κανόνας.

Ο τολμηρός, ειλικρινής και σθεναρός λόγος του είναι αξιέπαινος, τσακίζει κόκκαλα και, για μια ακόμη φορά, ανασύρει στην επιφάνεια νοσηρότητες και παθογένειες ετών.

Ο ΠΣΑΠ είναι κοντά στον κάθε Πάνο Αντωνίου και υποχρεωμένος να πράττει, με όλες του τις δυνάμεις, το αυτονόητο, δηλαδή να προστατεύει το μέγιστο αγαθό της υγείας και να διασφαλίζει την ανθρώπινη αξία.

Ο ΠΣΑΠ προσπαθεί, όσο είναι δυνατόν, να περιφρουρεί ακόμα και τα υγιή όνειρα των ποδοσφαιριστών, δυστυχώς όμως έχει αναλάβει έναν πολύ μοναχικό και δύσκολο ρόλο.

Θεωρούμε αυτονόητη τη διαρκή και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη του ποδοσφαιριστή, άρα, με την παραδοχή αυτή, ποιος υγιής νους θα μπορούσε να δεχθεί ότι σε μια πολιτισμένη κοινωνία ένα τέτοιο ευεργέτημα μπορεί να αμφισβητείται ή και να μην υπάρχει ;

Ο Πάνος Αντωνίου αναδεικνύει μια θλιβερή πραγματικότητα που δεν είναι μόνον «ποδοσφαιρική» αλλά και «κοινωνική».

Το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας, μιας κοινωνίας που δεν πρέπει να αδρανεί, να προσπερνά τα πράγματα και να αναζητά διαρκώς δικαιολογίες.

Ο Πάνος Αντωνίου με το γράμμα του διδάσκει τι σημαίνει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμός, αρχές και αξίες που θα πρέπει να διαπνέουν και το ποδόσφαιρο.

Ο ΠΣΑΠ έχει καθήκον να μεταφέρει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα του Πάνου Αντωνίου, να συνεργαστεί με αυτούς που θα το κατανοήσουν και να αφυπνίσει αυτούς που θα κωφεύσουν…

Ευχαριστούμε Πάνο Αντωνίου…».