«Η κίνηση είναι ζωή…»

Ο Παναθηναϊκός και οι Σχολές Ποδοσφαίρου υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Άθλησης

Αντίστοιχα με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά Club, την UEFA και το ECA, ο Παναθηναϊκός συμμετέχει στην ευρωπαϊκή καμπάνια 10-18/9, με στόχο να στρέψει τον κόσμο στον αθλητισμό αλλά και στην καθημερινή άσκηση που βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία των μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας.

Ειδικότερα όμως, για τους γονείς και τα παιδιά των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού, η Αθλητική Ψυχολόγος της ΠΑΕ κα. Μαρία Ψυχουντάκη, στέλνει το δικό της μήνυμα, με ιδιαίτερη αξία:

«Η άθληση μας εκπαιδεύει με τον πιο ευχάριστο τρόπο, γιατί νιώθουμε χαρούμενοι και χαλαροί ενώ ταυτόχρονα αποκτούμε καθαρή σκέψη και μαθαίνουμε να συγκεντρωνόμαστε σε ό,τι κάνουμε.

Τα παιδιά που αθλούνται, έχουν θετική εικόνα για τον εαυτό τους και εκπέμπουν αίσθημα σιγουριάς, με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερο άγχος συγκριτικά με άλλα παιδιά που δεν γυμνάζονται καθόλου.

Ο αθλητισμός είναι το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής στα παιδιά, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί ευεργετικά και στην ενήλικη ζωή μας. Άλλωστε, όσοι μαθαίνουν να γυμνάζονται από μικροί, πάντα θα αναζητούν την κίνηση. Και η κίνηση είναι ζωή, γι’ αυτό #BeActive!».