«Η κορυφαία στιγμή στην καριέρα των παιδιών έως σήμερα»

«Η κορυφαία στιγμή στην καριέρα των παιδιών έως σήμερα»

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Νίκος Κεχαγιάς, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ και αναφέρθηκε στη συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην τελική φάση του EURO U-17.

Αναλυτικά ό,τι δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

– Τι σκέφτεστε λίγο πριν από το 1ο παιχνίδι με το ΕΪΡΕ;
«Πάντα το εναρκτήριο παιχνίδι σε μια διοργάνωση κρύβει κάποιες δυσκολίες. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί σωστά, έχουμε δει τις αδυναμίες των αντιπάλων μας και θέλουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

– Υπάρχουν κάποια στοιχεία, στα οποία η ομάδα μας χρειάζεται βελτίωση;
«Θα ήθελα να βελτιώσουμε κάποιες αδυναμίες που διαπιστώθηκαν στους αγώνες μας στον γύρο elite. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία που αφορούν στην αμυντική μας λειτουργία και στα τελειώματα των φάσεων, στα οποία έχουμε περιθώρια να γίνουμε καλύτεροι».

– Ποια στοιχεία μας έχουν δώσει τις προκρίσεις και τη συμμετοχή μας στα τελικά του EURO και θέλετε να ξαναδείτε στο γήπεδο;
«Το καλύτερο στοιχείο μας είναι ότι έχουμε φτιάξει ένα δυνατό σύνολο. Έχουμε γίνει ομάδα. Με ομαδικό πνεύμα μπορείς να καταφέρεις πολύ περισσότερα και εμείς αυτό το έχουμε. Η ομάδα μας τα καταφέρνει, γιατί έχει αποκτήσει ένα δέσιμο και εκτός γηπέδου. Αυτό είναι ολοφάνερο. Τα παιδιά έχουν γίνει μια παρέα. Εκτός αυτού, διαθέτουμε αγωνιστικότητα και ορισμένους πολύ ποιοτικούς παίκτες».

– Τι περιμένετε από την ομάδα μας στην τελική φάση;
«Κατ’ αρχάς, το γεγονός ότι συμμετέχουμε στην τελική φάση αποτελεί, από μόνο του, μια επιτυχία. Όμως, δεν στεκόμαστε σε αυτήν. Χρειάζεται να χαρούν τα παιδιά τη συμμετοχή τους σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δηλαδή ίσως την κορυφαία στιγμή στην καριέρα τους έως σήμερα, ωστόσο υπάρχει και επόμενος στόχος: θέλουμε να προκριθούμε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Θα είναι δύσκολο, αλλά όταν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος δεν είναι και ακατόρθωτο».

– Από τους αντιπάλους μας (ΕΪΡΕ, Τσεχία, Βέλγιο), ποιος είναι ισχυρότερος, με βάση ό,τι έχετε παρακολουθήσει;
«Από τις τρεις ομάδες, το Βέλγιο είναι η πιο δυνατή. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τον τελικό. Οι δύο άλλες έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Σημασία, πάντως, έχει και το ποιος θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα».