Η «φουρνιά» των 2001 του Ατρόμητου, που ετοιμάζεται από φέτος για του χρόνου!

Η «φουρνιά» των 2001 του Ατρόμητου, που ετοιμάζεται από φέτος για του χρόνου!

Μπορεί φέτος ο Ατρόμητος να μην είναι σε θέση να διεκδικήσει μία από τις δύο θέσεις της τελικής φάσης της Superleague K17, αλλά στο τμήμα κάτω των 17 ετών «ψήνεται» κάτι που θα αποφέρει καρπούς στο άμεσο μέλλον και πιο συγκεκριμένα την επόμενη χρονιά! Οι άνθρωποι της ομάδας του Περιστερίου αυτό που κάνουν στη φετινή αγωνιστική σεζόν του Νοτίου ομίλου των Κ17, είναι να προετοιμάζουν τους πιτσιρικάδες για την παρουσία τους στο επόμενο πρωτάθλημα της Superleague Κ17!

Κάτι το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα στους αγώνες του Ατρόμητου, όπου ο τεχνικός της ομάδας Διονύσης Σάσσαλος χρησιμοποιεί συνεχώς παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2001. Δηλαδή ποδοσφαιριστές μικρότερους ηλικιακά απ’ αυτούς που θα μπορούσε να χρησιμοποιούσε στους αγώνες του.

Τρανό παράδειγμα ο πρόσφατος εκτός έδρας αγώνας του Ατρόμητου με αντίπαλο τον Λεβαδειακό. Εκεί όπου ο Διονύσης Σάσσαλος είχε στην αρχική του ενδεκάδα συνολικά επτά ποδοσφαιριστές γεννημένους το 2001! Έναντι μίας ενδεκάδας που είχε έντεκα παίκτες γεννημένους το 2000. Σε αυτές τις ηλικίες έστω και αυτός ο ένας χρόνος διαφοράς μεταξύ των παιδιών παίζει ρόλο σωματικό, αλλά και όσον αφορά τον τρόπο σκέψης και της ψυχολογίας των παιδιών.

Αυτό είναι ένα εγχείρημα το οποίο μόνο σε καλό μπορεί να βγει για τον Ατρόμητο, με τον Διονύση Σάσσαλο να προετοιμάζει από φέτος την ομάδα του για το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18!

Διότι δεν είναι μόνο αυτοί οι επτά που ξεκίνησαν στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και οι πέντε αλλαγές που έκανε στον αγώνα ήταν με παιδιά γεννημένα το 2001! Οπότε μιλάμε πως ο μεγαλύτερος κορμός του φετινού ρόστερ στηρίζεται πάνω σε αυτά τα παιδιά. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Ατρόμητος έχει ορισμένες απουσίες αυτό το διάστημα, αφού τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2000 Βιταλιώτης, Νιτσάκης, Λαχανάς, Αυγουστάτος, Μουρελάτος και ο νεοφερμένος Φραντζέσκος, δεν βρίσκονται σε θέση να αγωνιστούν και για αυτό έμειναν και εκτός του ματς με τον Λεβαδειακό.

Με τον Ατρόμητο να προετοιμάζει από φέτος τους παίκτες του για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν και οι πιτσιρικάδες θα εμφανιστούν πιο έτοιμοι από τη στιγμή που θα έχουν αποκομίσει εμπειρίες και θα έχουν μπει πιο γρήγορα στο κλίμα ενός πρωταθλήματος πιο ανταγωνιστικού, όπως είναι αυτό της Superleague.