Η FIFA ζητά επανέναρξη, αύριο η οριστική απόφαση

Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση για την επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί την Πέμπτη σε συνεδρίαση της ΠΔΕ και της ΕΠΟ. Κάτι όμως το οποίο φαντάζει και δύσκολο, από τη στιγμή που δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη η ΚΕΔ με τα νέα πρόσωπα και για αυτό είναι δύσκολο να οριοθετηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Από την άλλη όμως στη τηλεδιάσκεψη που υπήρξε το πρωί της Τετάρτης ανάμεσα σε FIFA, UEFA και του επιτετραμμένου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την Ελλάδα Κωστάκη Κουτσοκούμνη, οι διεθνείς Ομοσπονδίες ζήτησαν την επανέναρξη των πρωταθλημάτων για αυτό το Σαββατοκύριακο έστω και αν ακόμα δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του πρώην αρχιδιαιτητή κ. Γ. Μπίκα.

Διότι όπως ανέφεραν FIFA και UEFA το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να εγκλωβίζεται στις μακροχρόνιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία τους για την καθυστέρηση του πορίσματος!

Από εκεί και πέρα, από την ΚΕΔ συνεχίζεται η προσπάθεια για την συγκρότηση της με νέα πρόσωπα, διαψεύδοντας οι αρμόδιοι τα ονόματα που έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής ως υποψήφιοι, ενώ αποφασίστηκε ότι ο ορισμός ξένων διαιτητών αλλά και ξένου προέδρου της ΚΕΔ δεν είναι πρόσφορα μέτρα εξαιτίας της άγνοιας τους για την ελληνική πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, η ΠΔΕ εξετάζει και την αναπροσαρμογή του κανονισμού για τις δηλώσεις των αθλητικών παραγόντων όσον αφορά τη διαιτησία πριν και μετά τους αγώνες.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ