Η Sony αποκάλυψε τις πωλήσεις του PS VR

Η Sony αποκάλυψε τις πωλήσεις του PS VR

Έχουν περάσει περίπου τέσσερις μήνες από την αρχική λιανική διάθεση του Playstation Virtual Reality Headset και η Sony Interactive Entertainment (έτσι ονομάζεται το τμήμα των βιντεοπαιχνιδιών του Ιαπωνικού κολοσσού), μέσω του Andrew House, του παγκόσμιου διευθύνων συμβούλου της, ανακοίνωσε την πορεία του PS VR στις αγορές.

Η συσκευή κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο που μας πέρασε με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης στην Ελλάδα τα 409,90€. Υπήρχε τόσο μεγάλη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά, που η Sony μπόρεσε να καλύψει στις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του με την «πρώτη φουρνιά» μόνο τις αρχικές προ-παραγγελίες που είχαν γίνει έως και το τέλος καλοκαιριού, ενώ οι υπόλοιπες παραγγελίες και το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό που ήθελε να αποκτήσει το δημοφιλές headset, μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν κυρίως κατά το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του House, το PS VR έχει πουλήσει έως τώρα περίπου 915.000 κομμάτια! Αριθμός που έχει φέρει πολλά χαμόγελα στην εταιρεία παραγωγής του, καθώς ο αρχικός στόχος τους όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλός της, ήταν να πουληθούν ένα εκατομμύριο headsets μέσα στο πρώτο εξάμηνο κυκλοφορίας της συσκευής, δηλαδή από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο. Συμπλήρωσε επίσης πως το PS VR είναι πάρα πολύ δημοφιλές στην Ιαπωνική αγορά, με ανθρώπους να σχηματίζουν ουρές έξω από τα καταστήματα που παραλαμβάνουν νέα κομμάτια, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, θεωρούν πως τα νούμερα θα «ανέβουν» κατά πολύ μέσα στο επόμενο δίμηνο. Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο House, κάνοντας ακόμη μια αποκάλυψη, πως το πολυπόθητο headset θα είναι επίσημα διαθέσιμο στην αγορά της Λατινικής Αμερικής από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τέλος να αναφέρουμε πως μετά από έρευνα της εταιρείας Super Data Research, το Playstation VR ηγείται κατά πολύ του ανταγωνισμού, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το ΗTC Vive έχει πουλήσει 420.000 κομμάτια και το Oculus Rift 243.000 έως το τέλος του 2016!

Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ