Θεοδώρου: «Δεν ήθελε να κάτσει στο συμβόλαιο»

Θεοδώρου: «Δεν ήθελε να κάτσει στο συμβόλαιο»

Πέρασαν συνολικά δέκα χρόνια από το καλοκαίρι που ο Λευτέρης Χουτεσιώτης πέρασε τις πύλες των εγκαταστάσεων του Ρέντη! Το καλοκαίρι του 2009 ήταν που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Είχε λάβει μέρος σε δοκιμαστικά τερματοφυλάκων ταξιδεύοντας από τη Λάρισα και την ομάδα που αγωνιζόταν τότε, Αετό Μακρυχωρίου.

Στο Ρέντη ο πρώτος που τον ανέλαβε και συνεργάστηκαν μαζί επί σειρά ετών, ήταν ο προπονητής τερματοφυλάκων της ακαδημίας, Χρήστος Θεοδώρου.

Ο έμπειρος κόουτς μίλησε στο Sportime για τον Λευτέρη Χουτεσιώτη και θυμήθηκε περιστατικά από τα πρώτα του βήματα: «Θυμάμαι είχαμε κάνει κάποια δοκιμαστικά με τον Λευτέρη όμως αρχικά να μην είναι στους παίκτες που θα παίρναμε.

Στη συνέχεια όμως ήρθαν έτσι τα πράγματα που τον επιλέξαμε και τον φέραμε ξανά στο Ρέντη από τη Λάρισα. Είναι ένας τερματοφύλακας ο οποίος δούλεψε πάρα πολύ στην πορεία. Ιδιαίτερα μία συγκεκριμένη χρονιά ήταν που έκανε το πέταγμά του. Τη σεζόν 2011-12 που έπαιξαν και οι Νέοι στο NextGen Series.

Τότε στηρίχτηκε αρκετά ο Λευτέρης και από τον Γερμανό τον Μπερντ Στορκ. Ήταν η χρονιά του τότε. Μαζί με τον Άρη Βλάχο είχαν κάνει ένα καλό δίδυμο τερματοφυλάκων. Είχαν ξεχωρίσει και στην Ευρώπη που παίζαμε και φτάσαμε μέχρι τους «8» της διοργάνωσης. Εκείνη η σεζόν ήταν που έκανε και την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού να τον δει και να τον προσέξει. Και ακολούθησε η πορεία του στην πρώτη ομάδα».

Θεοδώρου: «Θα δικαιωθεί ο Λευτέρης»

«Θεωρώ πως έπρεπε να είχε στηριχτεί περισσότερο ο Λευτέρης από την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Άξιζε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Ένας τερματοφύλακας βελτιώνεται όχι μόνο από την προπόνηση, αλλά και μέσα από τους αγώνες.

Είναι αλλιώς η θέση του τερματοφύλακα ειδικά σε αυτό το κομμάτι. Ο Λευτέρης είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχω συνεργαστεί στον χώρο του ποδοσφαίρου. Και ο χαρακτήρας του φαίνεται από το γεγονός ότι δεν ήθελε να κάτσει πάνω στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.

Θα μπορούσε αν ήθελε να πληρώνεται και να συνεχίσει απλά με προπονήσεις. Προτιμά όμως να αγωνιστεί. Είναι σε ηλικία που πρέπει να παίξει και πιστεύω θα δικαιωθεί για την επιλογή του να συνεχίσει μόνος του».