«Θυμάμαι οδύνη και πόνο. Στιγμές τις οποίες να μη ζήσει κανείς ποτέ ξανά»

«Θυμάμαι οδύνη και πόνο. Στιγμές τις οποίες να μη ζήσει κανείς ποτέ ξανά»

Ο προπονητής των Νέων του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας, μετά την εντός έδρας νίκη με 4-1 επί της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της Superleague K20, μίλησε τόσο για το ματς, όσο όμως και για το τραγικό γεγονός στις 8 Φεβρουαρίου του 1981:

«Είχαμε χρέος απέναντι στους αδικοχαμένους της Θύρας 7, να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να συνοδευτεί και με μία καλή εμφάνιση και με ένα σκορ ασφαλείας. Το πετύχαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και συνεχίζουμε την προσπάθεια που κάνουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, βλέποντας όλα τα παιχνίδια σαν τελικούς. Είναι 11 παιχνίδια ακόμη και λέμε στους ποδοσφαιριστές μας ότι κάθε ένα είναι διαφορετικό και τελικός για εμάς. Έχουμε ορκιστεί ότι θα μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε, για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν εξαρτάται βέβαια από εμάς, αλλά χρέος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια».

Ο Βασίλης Βούζας είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό από το 1986 και ήταν τα πρώτα χρόνια μετά το τραγικό γεγονός του 1981. Σε ερώτηση για το τι θυμάται από τότε, απάντησε: «Υπήρχε οδύνη, πόνος, τι να πει κανείς; Είναι στιγμές που καλύτερα να μην τις γνωρίζει κανείς. Χάθηκαν τόσες ζωές και το κουβαλάμε όλη στην οικογένεια του Ολυμπιακού μέσα μας και πάντα το θυμόμαστε. Έχουμε χρέος και τιμή να παίζουμε και για αυτούς τους φιλάθλους».