Και στο Champions League Νέων, Ρεάλ και Μπάρτσα είναι στους «4»

Και στο Champions League Νέων, Ρεάλ και Μπάρτσα είναι στους «4»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΩΡΖΟΥ

Με ξεπερνάει το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα ισοπεδώνουμε όλα για να κατεβάσουμε τους άλλους και να τους… αγγίξουμε, παρά να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε και ανεβαίνοντας να τους κοιτάζουμε στα μάτια. Με λύπη μου βλέπω ότι περισσότερο ασχολούμαστε με την διαιτησία και λιγότερο με το ποδόσφαιρο. Το να υποτιμήσει κανείς την πρόκριση της Ρεάλ επί της μεγάλης Μπάγερν ή την ανατροπή της Μπαρτσελόνα στο επικό 6-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν είναι το μόνο εύκολο.

Προφανώς για εμάς είναι δύσκολο είναι να αποδεχθούμε ότι οι Ισπανοί βρίσκονται πολύ πιο μπροστά στο ποδόσφαιρο για πολλούς λόγους. Και δεν είναι μόνο δημογραφικοί… Κοιτάζοντας, πάντως, και τι κάνουν στα τμήματα υποδομής τους βλέπω πως και στο Youth League της UEFA, δηλαδή το Champions League Νέων, η Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα έχουν φτάσει τα ημιτελικά. Οι Μαδριλένοι θα αντιμετωπίσουν την Ζάλτσμπουργκ και οι Καταλανοί την Μπενφίκα.

Ανεξαρτήτως, λοιπόν, από το τι θα συμβεί σε αυτά τα παιχνίδια την Πέμπτη (21/4), είναι προφανές ότι οι Ισπανοί επενδύουν στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο στις πρώτες ομάδες τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Η αλήθεια είναι ότι κάποια βήματα προόδου γίνονται στην Ελλάδα και ήδη άρχισαν να διοργανώνονται όλο και περισσότερα διεθνή τουρνουά εδώ.

Πέρα από τα όποια αποτελέσματα, καλό θα είναι για όλους μας που έχουμε παιδιά να συγκρατούμε τα συναισθήματα μας και να τα αφήνουμε να ευχαριστηθούν το άθλημα. Μου αρέσει να βλέπω παίκτες σαν τον Μαρσέλο να.. χαριεντίζονται με τους αντιπάλους τους, ακόμα και όταν παίζεται μια πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Σίγουρα το ποδόσφαιρο είναι δυναμικό και πολλές φορές ξεφεύγει από όρια. Δεν θα αδικήσω κάποιον που εκνευρίστηκε και δεν κατάφερε να συγκρατηθεί. Θα θυμώσω, όμως, αν δεν παραδεχθεί το λάθος του όταν το αίμα του έχει πια… κρυώσει και μπορεί με περισσότερη ψυχραιμία να δει τα πράγματα.

Επίσης η θεωρία από την πράξη είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μπορεί ο καθένας μας να κουνάει το… δάκτυλο στους άλλους, αλλά το ζήτημα είναι πως πράττει σε μια δύσκολη κατάσταση. Το ποδόσφαιρο είναι πολύπλοκο, γεμίζει συναισθήματα μεγάλους και παιδιά και προφανώς γι’ αυτό αποτελεί το πιο λαοφιλές άθλημα στον πλανήτη.