Καλώς ή κακώς ο Παναθηναϊκός είναι η ευκαιρία των νεαρών ποδοσφαιριστών

Καλώς ή κακώς ο Παναθηναϊκός είναι η ευκαιρία των νεαρών ποδοσφαιριστών

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Η περίοδος του καλοκαιριού δεν είναι σημαντική μόνο για τους ποδοσφαιριστές που έχουν επαγγελματικά συμβόλαια στις ομάδες, αλλά είναι και για τους νεαρούς παίκτες οι οποίοι ψάχνουν να βρουν τι θα κάνουν στη συνέχεια της καριέρας τους. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές κάθε καλοκαίρι στα τμήματα υποδομών των ομάδων, καθώς από τη στιγμή που αλλάζουν οι ηλικίες, αναγκαστικά αλλάζουν και τα ρόστερ.

Για αυτό και δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι από τα τμήματα των Νέων της Super League αλλά και της Football League, ψάχνουν να βρουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους αν βρίσκονται εκτός πλάνων των προπονητών των πρώτων ομάδων που αγωνιζόντουσαν μέχρι πρότινος.

Αυτό το καλοκαίρι οι παίκτες που ψάχνουν να κάνουν την υπέρβαση, καλώς ή κακώς όλοι κοιτούν προς τον Παναθηναϊκό!

Οι καταστάσεις έχουν φέρει τους «πράσινους» σε αυτή τη θέση που έχουν περιορισμούς στις μεταγραφικές τους κινήσεις και οι νεαροί σε ηλικία παίκτες είναι λύση για την αθηναϊκή ΠΑΕ. Για αυτό και οι νεαροί ποδοσφαιριστές ψάχνουν να βρουν επικοινωνία με τον Παναθηναϊκό και να «κυνηγήσουν τις ελπίδες τους για να πάρουν μεταγραφή στον σύλλογο.

Έτσι δοκιμάστηκε ο Χαντζάρας στον Παναθηναϊκό, έτσι ακούστηκε το όνομα του Καμπετσή, έτσι δοκιμάζεται και ο Χονδρουδάκης με κοινό στοιχείο και των τριών το παρελθόν τους στον Ολυμπιακό. Όπως έτσι βρίσκονται και άλλοι ποδοσφαιριστές νεαροί σε ηλικία είτε από άλλες ομάδες είτε από την περσινή Κ20 των «πρασίνων» στην πρώτη ομάδα και προπονούνται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη.

Αυτό είναι καλό για τους νεαρούς παίκτες οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά από την άλλη είναι κακό για τον ίδιο τον σύλλογο να μην μπορεί να φτιάξει το ρόστερ όπως θα ήθελε για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και τώρα μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο καλό σύνολο και να είναι ανταγωνιστικό, αλλά μέχρι να το δει κανείς αυτό στην πράξη υπάρχει πάντα το ερωτηματικό.

Πάντως για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές σίγουρα ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή αποτελεί ευκαιρία για αυτούς για να δείξουν τι αξίζουν και να κάνουν από νωρίς το επόμενο βήμα…