Κεχαγιάς: «Θετικό πρόσημο παρά τον αποκλεισμό»

Κεχαγιάς: «Θετικό πρόσημο παρά τον αποκλεισμό»

Ο προπονητής της εθνικής Νέων, Νίκος Κεχαγιάς, μίλησε για τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019-20.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε πως παρά τον αποκλεισμό της ομάδας, η εθνική Νέων τα πήγε καλά, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Αν πρέπει να βάλω ένα πρόσημο στην πορεία μας στην προκριματική φάση, θα είναι θετικό, παρά τον αποκλεισμό. Κι αυτό γιατί έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες μας και υπήρξε μεγάλη διάθεση για καλό ποδόσφαιρο και πραγματική επιθυμία για την πρόκριση.

Πετύχαμε μεγάλης έκτασης νίκη 5-1 επί της Αλβανίας στην πρεμιέρα, αλλά είχαμε ένα κακό εικοσάλεπτο στο δεύτερο παιχνίδι μας με την Ισλανδία, η ήητα από την οποία τελικά μας κόστισε την πρόκριση. Μπορώ να πω ότι ήταν το μοναδικό διάστημα στα τρία παιχνίδια του ομίλου, που δεν ακολουθήσαμε το πλάνο μας.

Στο τελευταίο παιχνίδι, αυτό με το πολύ ισχυρό Βέλγιο, η προσπάθεια των παιδιών ήταν συγκινητική. Αντιμετωπίσαμε σαν ίσος προς ίσο έναν μεγάλο αντίπαλο και διεκδικήσαμε τη νίκη.

Όσο για το γκολ που δεχτήκαμε, αυτό ήταν απόρροια του γεγονότος ότι είχαμε μάθει πως η Ισλανδία είχε ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στο παιχνίδι της με την Αλβανία και καθώς γνωρίζαμε ότι δεν περνούσαμε ως δεύτεροι, βγήκαμε μπροστά στα τελευταία λεπτά για να πετύχουμε ένα γκολ και να φτάσουμε στη νίκη και τους έξι βαθμούς, ώστε να έχουμε ελπίδες να περάσουμε ως καλύτεροι τρίτοι. Έτσι, σε μια αντεπίθεση, δεχτήκαμε το γκολ στο 93′.

Τώρα, οφείλουμε να ανασυνταχθούμε ώστε να προετοιμάσουμε την ομάδα για διάκριση στην επόμενη διοργάνωση και εκεί θα εστιάσουμε τη δουλειά μας».