Κεχαγιάς: «Παραδίδουμε ικανούς παίκτες, με εφόδια και ταλέντο»

Κεχαγιάς: «Παραδίδουμε ικανούς παίκτες, με εφόδια και ταλέντο»

Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής Παίδων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019, ο κ. Νίκος Κεχαγιάς κάνει μια σύντομη και πρώτη αποτίμηση της πορείας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

-Ποια εικόνα σχηματίσατε ύστερα από τους τρεις αγώνες της Εθνικής και ποιο είναι το γενικό σας σχόλιο;
«Ήμασταν ανταγωνιστικοί τουλάχιστον στους δύο από τους τρεις αγώνες μας. Στο ματς με το Βέλγιο, τον ισχυρότερο αντίπαλό μας δηλαδή, η αγωνιστική μας απόδοση δεν ήταν αυτή που θέλαμε, ωστόσο εναντίον της Ιρλανδίας και της Τσεχίας, είχαμε πολλά καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Αν κάτι μας έλειπε, αυτό ήταν η τύχη. Στο τελευταίο ματς, για παράδειγμα, εναντίον της Τσεχίας, ήμασταν άτυχοι στη φάση του χαμένου πέναλτι, στην οποία κρίθηκε, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, η πρόκριση. Σε γενικές γραμμές ολοκληρώθηκε ένα πολύ όμορφο αγωνιστικό ταξίδι για την ομάδα μου και εκτιμώ πως ήταν επιτυχημένο, καθώς συμπεριλάμβανε την πρόκριση στα τελικά του EURO».

-Οι παίκτες σας είναι διεθνείς και συμμετείχαν σε EURO μεν, αλλά δεν παύουν να είναι παιδιά δε και ίσως δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν κάποιες καταστάσεις. Μιλήσατε με τον Τζόλη που έχασε το πέναλτι;
«Ναι, του μίλησα αμέσως μετά τον αγώνα με την Τσεχία, προκειμένου να τον συγχαρώ, διότι ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες μας στο τουρνουά. Μία φάση δεν κάνει έναν παίκτη καλό ή κακό. Καταλαβαίνω τη στενοχώρια τού ποδοσφαιριστή μας, αλλά η απώλεια ενός πέναλτι είναι πιθανή να συμβεί. Τα ‘χει αυτά η ποδοσφαιρική ζωή».

-Θεωρείτε πως προκρίθηκαν οι καλύτερες ομάδες του 1ου ομίλου (Βέλγιο, Τσεχία);
«Για το Βέλγιο δεν υπάρχει αμφιβολία. Ήταν η καλύτερη ομάδα. Η Τσεχία στάθηκε τυχερή. Ιδίως στο δικό μας παιχνίδι, όταν ήμασταν στο 0-0 και χάσαμε το πέναλτι, το οποίο σίγουρα θα άλλαζε τα δεδομένα του αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την πρόκρισή τους».

-Ως γενιά, τι «παραδίδετε» στα μεγαλύτερα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων;
«Νιώθω ότι παραδίδουμε ικανούς ποδοσφαιριστές, που έχουν τα εφόδια και το ταλέντο να στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες».