Κορονοϊός: Δεν είναι γραφικό ένα ευχαριστώ, σε γιατρούς, υπαλλήλους, αστυνομικούς

Κορονοϊός: Δεν είναι γραφικό ένα ευχαριστώ, σε γιατρούς, υπαλλήλους, αστυνομικούς

Βγήκε και στην Ελλάδα να προχωρήσουμε σε μία κίνηση ευγνωμοσύνης σε όσους είναι εκεί έξω και δουλεύουν γιατί τους αναγκάζει ο κορονοϊός. Να βγούμε όλοι στα μπαλκόνια μας στις 21:00 και να χειροκροτήσουμε για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Κάτι το οποίο έκαναν σε Ιταλία, Ισπανία, Αλβανία και Κίνα. Για να πουν οι πολίτες με τον δικό τους τρόπο «ευχαριστώ» σε αυτούς τους ανθρώπους.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι γιατροί. Είναι και άλλοι οι οποίοι αναγκαστικά είναι έξω και δουλεύουν. Δεν μπορούν να κλειστούν στο σπίτι τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα πρέπει να βρίσκονται στους δρόμους.

Είναι οι υπάλληλοι των ντελίβερι και των take away μαγαζιών που μένουν ανοιχτά, άρα χρειάζονται και αυτά το προσωπικό τους να είναι εκεί. Είναι οι οδηγοί των ΜΜΜ, είναι οι φαρμακοποιοί είναι όλοι αυτοί οι οποίοι αναγκαστικά είναι ακόμη στους δρόμους.

Όπως φυσικά πρωτίστως είναι και οι γιατροί. Αυτοί οι οποίοι αναγκαστικά έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς, με τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν νοσήσει με τον κορονοϊό και δεν μπορούν να αποφύγουν την κάθε επαφή.

Είναι αρκετός κόσμος που βρίσκεται έξω και όχι στο σπίτι του, όχι γιατί θέλει να κάνει βόλτες, αλλά γιατί έτσι πρέπει. Για να λειτουργούν κάποια πράγματα.

Δεν είναι λοιπόν ούτε κακή, αλλά ούτε και γραφική η κίνηση με το χειροκρότημά μας από τα μπαλκόνια να πούμε «ευχαριστώ». Δεν είναι κακό παιδιά, ένας τρόπος έκφρασης είναι. Και για όσους βγαίνουν στα social media και κράζουν όλους όσους το στηρίζουν απλά ας μη συμμετέχουν σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Δεν είναι γραφικό να λες «ευχαριστώ» σε έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρεις καν αλλά ξέρεις ότι είναι έξω και δουλεύει. Μάχεται απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν τον ξέρει, δεν τον βλέπει και δεν γνωρίζει ποια θα είναι η έκβαση αυτής της μάχης.

Από την άλλη ας μην κάνουμε πιο δύσκολη τη ζωή και αυτών των ανθρώπων που είναι έξω και δουλεύουν. Ας μείνουμε στα σπίτια μας. Δεν θα πάθουμε και τίποτα αν δεν βγούμε για έναν περίπατο στη θάλασσα. Εκεί θα είναι θα μας περιμένει και σε έναν μήνα και με ακόμη καλύτερο καιρό.

Γιατί να φτάσουμε σε σημείο όπως οι Ιταλοί. Να αποχαιρετούν τους συγγενείς τους μέσω βίντεο κλήσης γιατί ο κορονοϊός τους οδήγησε στον θάνατο…

Μπορεί εσύ 20άρη, 30άρη, 40άρη, 50άρη, 60άρη να μην είσαι στις ευπαθείς ομάδες, αλλά όλοι μας έχουμε στο σπίτι μας ή στον στενό συγγενικό κύκλο έναν άνθρωπο που ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Γιατί να φέρουμε τον κίνδυνο μέσα στο σπίτι μας; Γιατί να μην υπακούσουμε τις εντολές έτσι ώστε να τελειώνουμε με αυτόν τον κίνδυνο νωρίτερα;

Πάμε λίγο όλοι μαζί να καταφέρουμε κάτι καλό και να μην κάνουμε πιο δύσκολη τη δουλειά των ανθρώπων που είναι εκεί έξω για εμάς, εμείς μένουμε σπίτι…