Μαζί με τους Ντρογκμπά, Κακά ο σκάουτερ της ΑΕΚ, Ταυλαρίδης

Μαζί με τους Ντρογκμπά, Κακά ο σκάουτερ της ΑΕΚ, Ταυλαρίδης

Στη Νιόν της Ελβετίας έδωσε το «παρών» ο Στάθης Ταυλαρίδης και παρακολούθησε σεμινάρια MIP στην έδρα της UEFA.

Όπως ανακοίνωσε και η ΑΕΚ, ο Στάθης Ταυλαρίδης ήταν μαζί με αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και άλλους:

«Ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα του κάνει ο επικεφαλής του τμήματος scouting της Ακαδημίας της ΑΕΚ Στάθης Ταυλαρίδης. Ο γνωστός από την ποδοσφαιρική θητεία του ως κεντρικός αμυντικός σε πολλές ομάδες σε Ελλάδα, Γαλλία και Αγγλία είναι ένας από τους 30 πρώην ποδοσφαιριστές που αυτές τις μέρες παρακολουθούν τα σεμινάρια MIP στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας.

Πρόκειται για την πιστοποίηση Executive Master for International Players που αφορά παλιούς παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και οι οποίοι θέλουν να σταδιοδρομήσουν σε ειδικότητες που αφορούν τη διοίκηση και το μάνατζμεντ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο 39χρονος πρώην ποδοσφαιριστής είναι στην ίδια «τάξη» μαζί με ονόματα όπως οι Ντρογκμπά, Κακά, Αρσάβιν, Μαλουντά, Αντλερ, Ζούλιο Σέζαρ (ο πρώην τερματοφύλακας της Ίντερ), Χέσκεϊ, Ο Σέι κ.α. και θα παρακολουθήσει επτά σεμινάρια σε βάθος χρόνου δύο ετών.

Οι υποψήφιοι ήταν εκατοντάδες, αλλά ο Στάθης Ταυλαρίδης συγκέντρωνε προσόντα (καριέρα σε υψηλό επίπεδο, ειδική εκπαίδευση, γνώση ξένων γλωσσών κλπ) που διέθεταν λίγοι. Στη φωτογραφία τον βλέπουμε προτελευταίο από αριστερά στην πάνω σειρά».