Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό!

Για μία ακόμη φορά η ΠΑΕ Ολυμπιακός δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και πως ενδιαφέρεται και για τα παιδιά που βρίσκονται στα ειδικά σχολεία του Δήμου Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωστοποίησαν τα εξής:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές Ειδικών Σχολείων να συνθέσουν τη νέα ομάδα της Ακαδημίας της.

Μια νέα ομάδα δημιουργήθηκε στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Στις δέκα που καθημερινά προπονούνται στο Ρέντη προστέθηκε ακόμη μια ομάδα με υψηλούς στόχους!

Δεκαέξι παιδιά από δυο Ειδικά Σχολεία του Δήμου Πειραιά (ΤΕΕ, ΕΕΕΕΚ) συνθέτουν το νεοσύστατο τμήμα ποδοσφαίρου με προπονητές την κα Έλενα Πατσούρα και τον κ. Φώτη Δρούγκα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δημιούργησε το πρόγραμμα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» που «αγκαλιάζει» τα παιδιά των δυο σχολείων και δημιουργεί αγωνιστικό τμήμα το οποίο θα προπονείται από τις αρχές του 2017, δυο φορές την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες ως μέλη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και εκτός από τις προπονήσεις θα συμμετέχουν σε φιλικά παιχνίδια, σ’ αγώνες μικτών ομάδων (Unified) αλλά και να παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στις ιδανικότερες συνθήκες υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρικές γνώσεις, να συμβάλουμε στην κοινωνοικοποίηση τους και να ενισχύσουμε την συμμετοχή τους σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

Τα μέλη της νέας ομάδας πέρασαν το μεσημέρι της Πέμπτης την πύλη του Προπονητικού Κέντρου Ρέντη και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους ανθρώπους της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και να ξεναγηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της μεγάλης ομάδας αλλά και της Ακαδημίας. Παράλληλα οι νεαροί ποδοσφαιριστές προμηθεύτηκαν το επίσημο πακέτο ρουχισμού του Ολυμπιακού και φωτογραφήθηκαν με την επίσημη εμφάνιση της αγαπημένης τους ομάδας.

Στο Προπονητικό Κέντρο τους υποδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ» κ. Γιώργος Παύλου, ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Θόδωρος Ελευθεριάδης, ο Διευθυντής ΕΚΕ κ. Δομένικος Μασούλας, ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών κ. Βασίλης Νάνος και όλα τα μέλη της Ακαδημίας.

Της επισκέψεως είχε προηγηθεί ενημέρωση των γονέων σχετικά με το πρόγραμμα αλλά και πλήρης ιατρικός έλεγχος στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Metropolitan» που είναι χορηγός της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ» κ. Γιώργος Παύλου αφού καλωσόρισε τα παιδιά στο Προπονητικό Κέντρο, τα γνώρισε και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή χρονιά δήλωσε: «Σήμερα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ο Ολυμπιακός στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ξεκινάει το πρόγραμμα « Μαζί στην ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» και μέσω του οποίου αθλητές με νοητική στέρηση θα προπονηθούν και θα εκπαιδευτούν στο άθλημα που αγαπούν, το ποδόσφαιρο. Αυτή την εμπειρία θα την κερδίσουν μέσα από τις προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Προπονητικού Κέντρου Ρέντη μαζί με τους ειδικούς γυμναστές και ένα team προπονητών της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Θα έχουν τις ίδιες εμπειρίες που βιώνουν και τα παιδιά που εντάσσονται στα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, δηλαδή ιατρικές εξετάσεις, εργομετρικά, εκγύμναση, προπονήσεις, αγώνες αλλά και άλλες κοινωνικές ενέργειες.

Επίσης, θα γίνουν προπονήσεις και αγώνες unified, δηλαδή θα αποτελούνται από μικτά τμήματα. Αρωγός αυτής της ενέργειας είναι το τμήμα Κ16 με το οποίο θα έχουν πολλές κοινές δραστηριότητες. Η εν λόγω ενέργεια έχει πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους, μεταξύ άλλων την πρόσβαση σε αθλητικό περιβάλλον υψηλού επιπέδου, την συνύπαρξη και αποδοχή της διαφορετικότητας, την βιωματική εμπειρία μάθησης για τους αθλητές και τις οικογένειες τους. Τέλος, είμαι ευτυχής γιατί το βήμα αυτό ξεκινάει από τον Δήμο Πειραιά που είναι η πόλη μας και η έδρα μας».

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού κ. Θόδωρος Ελευθεριάδης είπε: «Σας καλωσορίζουμε στον Ολυμπιακό και σας θεωρούμε πλέον μέλη της δικής μας οικογένειας. Ο στόχος είναι να μάθουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και γιατί όχι να έχουμε και επιτυχίες».

Ο Διευθυντής ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Δομένικος Μασούλας σημείωσε: «Από σήμερα είστε κομμάτι της οικογένειας. Θα αγαπήσετε αυτό το μέρος, θα αγαπήσετε τον Ολυμπιακό και είμαι περήφανος που είστε εδώ μαζί μας».

Ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Υποστηρίζει και ενισχύει πρωτοβουλίες κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το νέο αυτό πρόγραμμα θα δώσει την δυνατότητα στα παιδιά να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία και να αισθανθούν μέλη της ομάδας μας».