Με τον Ηρακλή, άραγε, θα ασχοληθεί κανείς;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Την περασμένη Τετάρτη έγινε διοικητικό συμβούλιο στη Superleague και αποφάσισαν κάποια πράγματα όσον αφορά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και για το πώς θα κρίνεται ο τίτλος από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό που δεν είδα πουθενά είναι ότι κανείς δεν ασχολήθηκε με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ηρακλής!

Είναι πραγματικά λυπηρό να… σβήνει ο διπλανός σου αλλά κανείς να μην ασχολείται μαζί του! Δίπλα σου γίνεται, όχι πουθενά αλλού. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τον Ηρακλή. Μιλάμε για έναν σύλλογο ιστορικό ο οποίος κάθε μέρα που περνάει όλο και… σβήνει, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και την προηγούμενη εβδομάδα όταν δύο αγώνες της ακαδημίας του «Γηραιού» αναβλήθηκαν για οικονομικούς λόγους.

Είναι πραγματικά κατάντια να μην γίνεται ματς ακαδημίας σε επίπεδο Superleague γιατί η ομάδα δεν είχε λεφτά για τα εισιτήρια προκειμένου να ταξιδέψει η αποστολή ή να μην γίνεται ο αγώνας επειδή δεν υπήρχαν επίσης οι οικονομικοί πόροι που θα έδιναν τη δυνατότητα να γίνει συντήρηση στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου που έχει οριστεί η αναμέτρηση.

Στον Ηρακλή όμως αυτά έγιναν, σε διάστημα δύο ημερών! Κανείς όμως από τη Superleague δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Κάποτε η Λίγκα πλήρωνε στις ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομής τα χρήματα για τα αεροπορικά εισιτήρια, κάτι όμως που πλέον δεν συμβαίνει καθώς οικονομικά δεν… βγαίνει και η Λίγκα με τις ομάδες να παίρνουν επάνω τους όλα τα έξοδα.

Δεν ξέρω τι θα πρέπει να γίνει ή τι μπορεί να κάνει το διοικητικό συμβούλιο της Superleague, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ασχολείται με την κατάσταση του Ηρακλή. Μίας ομάδας που έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές ότι είναι πολύ πιθανό και να μην ολοκληρώσει το πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και όπως πάει πιθανότατα να μη συμβεί. Αλλά όσον αφορά σε επίπεδο ακαδημίας τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα για τον Ηρακλή.

Ίσως θα μπορούσε να βγει απόφαση να καλύπτονται τα έξοδα του Ηρακλή μέχρι το τέλος της σεζόν για τα τμήματα της ακαδημίας του, όσον αφορά τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για τους αγώνες των πρωταθλημάτων. Αλλά από την άλλη να υπάρχει και μία δικλείδα ασφαλείας να μη συμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον, αφού δεν αποκλείεται με τους παράγοντες που έχουμε στην Ελλάδα να υπάρξουν… ιδέες να δηλώσουν οι ομάδες εικονικά οικονομικά προβλήματα προκειμένου να γλιτώσουν τα έξοδα των αγώνων τμημάτων υποδομής τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και δεν γίνεται από τη μία να λένε οι ομάδες ότι νοιάζονται για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μέλλον, που είναι ουσιαστικά οι ακαδημίες όπου αγωνίζονται οι μελλοντικοί ποδοσφαιριστές, να βρίσκονται στο… έλεος του Θεού!