Μοίρασε χαρά και βοήθεια ο Ολυμπιακός

Το κοινωνικό του πρόσωπο σε όλα τα επίπεδα έδειξε ο Ολυμπιακός! Τόσο η πρώτη ομάδα, όσο και η ακαδημία μαζί με τις σχολές ποδοσφαίρου, έχουν ξεκινήσει το φιλανθρωπικό τους έργο στο πλαίσιο των Χριστουγέννων.

O Τσόρι κοντά σε Ιδρύματα του Πειραιά!
Το πνεύμα προσφοράς του Ολυμπιακού διέπει και τους ποδοσφαιριστές του. Η στήριξη όσων βρίσκονται σε ανάγκη, η βοήθεια προς εκείνους που τη χρειάζονται, είναι κομμάτι της «ερυθρόλευκης» καρδιάς και σε μία πολύ ιδιαίτερη και σημαντική πρωτοβουλία, ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ έδειξε κι εκείνος το κοινωνικό του πρόσωπο. Ο άσος του Θρύλου, μαζί με τον Πρόεδρο της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, κ. Αναστάσιο Πούλο, επισκέφθηκε δύο Ιδρύματα της πόλης και προσέφερε δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Συγκεκριμένα, ο Τσόρι, μαζί με τον κ. Πούλο, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμήν» και σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑΜΕΑ). Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, συνοδευόμενος και από την οικογένειά του, μαζί με τον κ. Πούλο, προσέφεραν δώρα, παιχνίδια και είδη ένδυσης, ενώ ο Ντομίνγκεζ υπέγραψε και πολλά αυτόγραφα!

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και τη σύζυγό μου, να βοηθάμε όσο μπορούμε τους συνανθρώπους μας και κυρίως τα παιδιά, τη γιορτινή περίοδο. Θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά ευτυχισμένα. Αυτή ήταν μια στιγμή ευτυχίας και χαράς για τα παιδιά. Ήθελα με τις επισκέψεις και την παρουσία μου, να δώσω λίγη χαρά στα παιδιά. Είναι μια γιορτή, που είναι πολύ σημαντική για όλους. Ήθελα να δω πως ζουν, πως περνάνε τη μέρα τους, πως είναι η καθημερινότητά τους. Είναι ευχαρίστησή μου να δω αυτά τα παιδιά χαρούμενα. Καλά Χριστούγεννα, καλή Πρωτοχρονιά. Χρόνια πολλά σε όλους».

Από την πλευρά του, ο κ. Πούλος, τόνισε: «Χρόνια πολλά, υγεία σε όλους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, γι΄ αυτή την προσφορά στον «Καλό Ποιμένα» και στο Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία. Έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά με δώρα που επέλεξε ο ίδιος και μάλιστα από καταστήματα της περιοχής μας. Δείχνει ότι τιμά την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα. Τον ευχαριστούμε γι΄ αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, να είναι καλά και ο ίδιος και η οικογένειά του. Ήταν προσωπική του επιθυμία να βοηθήσει Ιδρύματα στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και τον ευχαριστούμε θερμά γι΄ αυτό».

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «O Kαλός Ποιμήν», κ. Νίκος Τιμενίδης, τόνισε: «Είμαστε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά, τα οποία χάρηκαν ιδιαίτερα από την παρουσία του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχία. Το γεγονός ότι προσφέρθηκε οικειοθελώς να βοηθήσει τα παιδιά, δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα του. Εμείς πάντα προσδοκούμε στη βοήθεια του Δημάρχου και όλων των δημοτικών οργάνων της πόλης. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους».

Η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «O Kαλός Ποιμήν» κυρία Αγγελική Κουζούμη, επεσήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένας παίκτης του Ολυμπιακού ήρθε στον «Καλό Ποιμένα», γιατί προσέφερε χαρά και πολλά χαμόγελα στα παιδιά, τα οποία αγαπούν πολύ την ερυθρόλευκη ομάδα. Υπάρχουν παιδιά που κάνουν προπόνηση στο ποδόσφαιρο, ελπίζω να είναι το ίδιο καλοί με τον Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ. Ευχαριστούμε όλους όσοι στηρίζουν τον Καλό Ποιμένα. Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία σε όλους».

Η Πρόεδρος του Πειραϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑΜΕΑ) κυρία Φωτεινή Μάργαρη, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη του Προέδρου της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Πούλου και του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού κ. Ντομίνγκεζ. Τα παιδιά χαίρονται ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες από τέτοιου είδους επισκέψεις και θα θέλαμε να γίνονται πιο συχνά. Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε σε όλους υγεία και ευτυχία».

Στηρίζουμε διαρκώς την Ι. Μ. Νίκαιας
Η προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς τον συνάνθρωπο συνεχίζεται όλο τον χρόνο και όχι μόνο τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Ο σύλλογος έχει αναπτύξει και διατηρεί μία πολύ στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας, την οποία στηρίζει διαρκώς, στο έργο της προσφοράς συσσιτίων προς τους πολίτες, αλλά και όχι μόνο.

Ενόψει των Χριστουγέννων, η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας, με την αρωγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, διοργάνωσε μία εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής, όπου συνέβαλε στη διανομή συσσιτίων (φαγητού και άλλων αγαθών), υπερπολύτιμων για τις δύσκολες αυτές ημέρες, τις οποίες διανύει ο κόσμος που βρίσκεται σε ανάγκη. Περισσότερες από 2.000 οικογένειες βρέθηκαν σήμερα εκεί! Οικογένειες, όμως, οι οποίες, υπό την σκέπη της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας και την στήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, λαμβάνουν συσσίτια κάθε εβδομάδα, όλο τον χρόνο!

Παρών ήταν ο νεαρός άσος της ομάδας μας, Θανάσης Ανδρούτσος, τον οποίο συνόδευε ο Υπεύθυνος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Δομένικος Μασούλας. Αμφότεροι βοήθησαν στη διανομή τροφίμων και άλλων αγαθών προς τους συμπολίτες μας, ενώ στάθηκαν δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, δείχνοντάς τους ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι εκεί για να τους βοηθήσει, με όποιο τρόπο μπορεί!

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξιος μίλησε για τη βοήθεια την οποία προσφέρει ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, προς τους ανθρώπους αυτούς. Βοήθεια διαρκής, αδιάκοπη και πολύτιμη. Ο Θανάσης Ανδρούτσος τόνισε τη χαρά του που βρέθηκε κοντά στον κόσμο που έχει ανάγκη, ενώ ο κ. Μασούλας σημείωσε πως ο Ολυμπιακός δεν θα σταματήσει ποτέ να βοηθά εκείνους που τον χρειάζονται.

Ο Φορτούνης δίπλα στην ομάδα των Μετεώρων!
Η αγάπη του Κώστα Φορτούνη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμπάκα Τρικάλων, είναι δεδομένη. Ο άσος του Ολυμπιακού, μπολιασμένος με το πνεύμα προσφοράς, το οποίο πηγάζει από τα «ερυθρόλευκα» σπλάχνα του Συλλόγου μας, προέβη σε μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία, ενόψει των εορτών. Επισκέφθηκε την ομάδα ποδοσφαίρου των Μετεώρων, στην οποία αγωνίζεται και ο αδερφός του. Προσέφερε δώρα στους παίκτες, με τη συνεργασία της adidas και έδειξε έτσι την αγάπη του και στήριξη προς την ομάδα στην οποία παίζει ο αδερφός του!

«Είμαι ανάμεσα σε φίλους και ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ κι εγώ. Η ιστορική ομάδα των Μετεώρων μας έχει ανάγκη όλους και ο καθένας από εμάς βοηθά με τον τρόπο του. Εύχομαι σ’ όλο τον κόσμο καλές γιορτές με υγεία. Καλά Χριστούγεννα», ήταν τα λόγια του Κώστα Φορτούνη.

Από την πλευρά της, η Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας των Μετεώρων, εξέδωσε μία ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον Έλληνα άσο του Ολυμπιακού! «Η ποδοσφαιρική οικογένεια του Ιστορικού Σωματείου των Μετεώρων, αισθάνεται βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Καλαμπακιώτη ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδος και του Ολυμπιακού Πειραιώς, Κωστή Φορτούνη, για την ευγενική προσφορά 12 ζευγαριών ποδοσφαιρικών παπουτσιών της εταιρείας adidas, προς την ομάδα μας. Τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και ευχαριστούμε δημοσίως και όλη την οικογένεια Φορτούνη για την στήριξη προς το σωματείο της Καλαμπάκας», ανέφερε η ανακοίνωση για τον ποδοσφαιριστή του Θρύλου!

Δίπλα στην Unesco η Σχολή Σαλαμίνας
Τις εγκαταστάσεις του Ομίλου της “Unesco Πειραιώς και Νήσων” επισκέφτηκε προ ημερών αντιπροσωπεία της Σχολής του Ολυμπιακού από την Σαλαμίνα προκειμένου να παραδώσει τρόφιμα που είχαν συγκεντρώσει οι οικογένειες των παιδιών της Σχολής.

Η αντιπροσωπεία της Σχολής με επικεφαλής τον κ. Ηλία Παπαδόπουλο παρέδωσε στους υπεύθυνους το υλικό που είχε συγκεντρωθεί και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους της Unesco και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις του Ομίλου.