Νέα καθυστέρηση για τον επερχόμενο Μπάτμαν

Νέα καθυστέρηση για τον επερχόμενο Μπάτμαν

Τα προβλήματα της νέας ταινίας με πρωταγωνιστή τον Σκοτεινό Ιππότη του Γκόθαμ ολοένα και αυξάνονται. Πριν λίγους μήνες τα πρώτα σύννεφα εμφανίστηκαν όταν μάθαμε πως υπήρχε καθυστέρηση λόγω μη ικανοποιητικού σεναρίου και έπρεπε να γίνουν αρκετές αλλαγές από την συγγραφική ομάδα. Στη συνέχεια ο Μπεν Άφλεκ αποχώρησε από τη σκηνοθεσία της ταινίας, με τις φήμες να φουντώνουν πως ψάχνει να βρει τρόπο να απεμπλακεί τελείως από αυτή την παραγωγή και να λύσει το συμβόλαιο με τη Warner! Χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση για τις φήμες αυτές, το στούντιο ήρθε σε επαφή με αρκετούς σκηνοθέτες μέχρι να βρει τον εκλεκτό στο πρόσωπο του Matt Reeves.

Την επιβεβαίωση του νέου σκηνοθέτη ακολούθησε μια ανακοίνωση του Affleck στην οποία ανέφερε πως είναι μεγάλες οι απαιτήσεις του ρόλου και για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποφάσισε να αποχωρήσει από σκηνοθέτης και να επικεντρωθεί στην ερμηνεία του ως Bruce Wayne/Batman, ενώ θα παραμείνει στην παραγωγή και την συγγραφική ομάδα της ταινίας.

Όλα έδειχναν πως είχαν μπει σε μια σειρά και πως η οδύσσεια της ταινίας είχε σταματήσει, καθώς το διορθωμένο σενάριο ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες πολύ καλό και η αλλαγή του σκηνοθέτη έφερε «άλλο αέρα» στην παραγωγή. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως δεν είχαν κάνει σωστούς υπολογισμούς καθώς ο Reeves θα συνεχίσει να είναι για κάποιους μήνες ακόμη δεσμευμένος στην τελευταία ταινία του, Πόλεμος στον Πλανήτη των Πιθήκων, η οποία ναι μεν βρίσκεται στα τελικά στάδια της παραγωγής, αλλά αντιμετωπίζουν και εκεί κάποιες καθυστερήσεις που θα τον κρατήσουν απασχολημένο έως τις αρχές καλοκαιριού.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως δεν περιμένουμε έως τότε εξελίξεις τουλάχιστον όσον αφορά το casting της ταινίας ή οποιεσδήποτε πληροφορίες για την πλοκή, άρα θα μεταφερθεί και η ημερομηνία κυκλοφορίας της για το 2018.

Στο τελευταίο (μέχρι στιγμής) κεφάλαιο προστίθεται πλέον και η ανακοίνωση από τον Μπεν Άφλεκ πως ήταν στην αποτοξίνωση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που είχε με το αλκοόλ!

«Ολοκλήρωσα την θεραπεία μου για τον εθισμό μου στο αλκοόλ, κάτι το οποίο έχω αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν και θα συνεχίσω αν χρειαστεί. Θέλω να ζήσω στο έπακρον και να είμαι ο καλύτερος πατέρας που μπορώ. Θέλω τα παιδιά μου να γνωρίζουν ότι δεν είναι ντροπή να δέχεσαι βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι και να δώσω το παράδειγμα σε όσους εκεί έξω χρειάζονται βοήθεια, αλλά φοβούνται να κάνουν το πρώτο βήμα. Είμαι τυχερός που έχω την αγάπη της οικογένειας και των φίλων μου» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Η περιπέτεια του Affleck δεν ήταν από τους λόγους που έχει καθυστερήσει η ανάπτυξη της ταινίας, όπως υποστηρίζει ο κύκλος του Άφλεκ, καθώς δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει όλο αυτό το διάστημα πάνω στο σενάριο με τον Geoff Johns και τον Chris Terio. Λίγο δύσκολο βέβαια να το δεχτεί κανείς αυτό σύμφωνα με τα όσα έχουν διαδραματιστεί τους τελευταίους μήνες. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι ευχόμαστε να τα καταφέρει με την απεξάρτησή του ο ηθοποιός για το καλό της υγείας του και της οκογένειάς του. Έως τότε θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε ξανά με τη στολή του Μπάτμαν τον ερχόμενο Νοέμβριο στην ταινία Justice League, πλάι στους Superman, Aquaman, Cyborg, Wonder Woman και Flash!

Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ