Νέοι… ύμνοι Βενγκέρ για Μαυροπάνο!

Νέοι… ύμνοι Βενγκέρ για Μαυροπάνο!

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, ρωτήθηκε ξανά για τη μεταγραφή του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Αγγλία και για μία ακόμη φορά ο έμπειρος τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα για τον 20χρονο Έλληνα κεντρικό αμυντικό:

«Είναι εξαιρετικά άνετος σε επίπεδο τεχνικής με την μπάλα στα πόδια, είναι ευκίνητος και την ίδια ώρα αρκετά ταχυδυναμικός. Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι πως θα ανταποκριθεί στην πίεση, διότι έχει ακόμα έλλειψη από παιχνίδια υψηλού επιπέδου.

Δεν ξέρω πως θα του βγει αυτό στα παιχνίδια, δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί στην Αγγλία και στις αναμετρήσεις απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους. Πρέπει να το δούμε αυτό. Προς το παρόν είμαι πολύ χαρούμενος από αυτό που έχω δει και αποφάσισα να τον κρατήσω ως τον Μάιο.

Όταν πηγαίνεις σε μία μεγάλη ομάδα και ειδικά σε μία από αυτές της Premier League η πίεση είναι μία βασική διαφορά. Κάθε παιχνίδι, κάθε λάθος, κάθε φάση αναλύεται και αυτό προσθέτει πίεση. Καμιά φορά αν κάνεις ένα λάθος σε μία μικρή ομάδα δεν έχει τόση σημασία, αλλά εδώ είναι αλλιώς.

Η Ελλάδα παράγει πολύ καλούς αμυντικούς, έχει καταπληκτικό ομαδικό αθλητισμό, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βγάζει φανταστικούς παίκτες. Ο Μαυροπάνος μπορεί να γίνει ένας έξ’ αυτών, από όσα έχω δει μέχρι στιγμής. Δείχνει έξυπνος και ελπίζουμε ότι θα εξελιχθεί και θα γίνει ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής για την Ελλάδα».