Νίκος Κεχαγιάς: «Στην Ιρλανδία με αισιοδοξία»

Νίκος Κεχαγιάς: «Στην Ιρλανδία με αισιοδοξία»

Φανερά χαρούμενος αλλά και συγκεντρωμένος στην προσπάθεια της Εθνικής Παίδων για την καλύτερη δυνατή παρουσία της στην τελική φάση στην Ιρλανδία, ήταν μετά τη νίκη επί του Κοσόβου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Κεχαγιάς.

«Συγχαίρω όλα τα παιδιά! Υπήρχε διάθεση, με την πάροδο του χρόνου και τους αγώνες που δώσαμε, αποκτήσαμε την απαιτούμενη συνοχή. Υπήρξε μεγάλη διαφορά, μεγάλη βελτίωση από την προκριματική φάση. Η ομάδα έδειξε τις ικανότητές της στο Elite Round, όπου κάναμε το καθήκον μας.

Ξέραμε ότη η Ισπανία ήταν το φαβορί, όπως επίσης ότι θα δίναμε τη μεγάλη μάχη με τους Ουκρανούς, μια επίσης δυνατή ομάδα. Ξεκινήσαμε με ήττα από την Ισπανία και πάντα είναι δύσκολο να διαχειριστείς μια ήττα στην πρεμιέρα, όμως η καλή εμφάνιση βοήθησε να πάμε με καλή ψυχολογία στο “ντέρμπι” με την Ουκρανία και να το κερδίσουμε».

Αγωνιστικά, για τα πλεονεκτήματα αλλά και τα σημεία που θέλει βελτίωση η Εθνική, ο κ. Κεχαγιάς τόνισε:

«Δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε με τα παιδιά, αφού θα συναντηθούμε ξανά στην τελική φάση. Θα επιμείνουμε στα θετικά μας στοιχεία, τη σωστή αμυντική λειτουργία και την καλή κυκλοφορία της μπάλας και θα προσπαθήσουμε να μετουσιώνουμε πιο πολλές από τις ευκαιρίες μας σε γκολ».

Η τελική φάση θα δώσει και εισιτήριο πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας στους πέντε πρώτους. Για το κατά πόσον αυτό αποτελεί επιπλέον κίνητρο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός απαντά:

«Τα καταφέραμε, περάσαμε στα τελικά. Αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία. Ωστόσο, δεν θα μείνουμε σε αυτό. Δεν θα πάμε για τη συμμετοχή στην Ιρλανδία. Οι νίκες και οι προκρίσεις φτιάχνουν τον χαρακτήρα μιας ομάδας αλλά και των παικτών σε ατομικό επίπεδο.

Η συμμετοχή στην τελική φάση θα δώσει αυτοπεποίθηση στα παιδιά, ώστε να πορευτούν ακόμη καλύτερα στις ομάδες τους και στις μεγαλύτερες εθνικές που κάποιοι από αυτούς θα στελεχώσουν. Όταν πηγαίνεις σε μια μεγάλη διοργάνωση, θέλεις τη διάκριση.

Η πρόκριση των πέντε πρώτων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για όλες τις εθνικές που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση, άρα και για μας. Είμαστε καλή ομάδα και βλέπουμε το μέλλον, άρα τα τελικά, με αισιοδοξία.

Όμως, θα πάμε βήμα-βήμα. Θα δούμε την κλήρωση των ομίλων, θα μελετήσουμε και τους 15 αντιπάλους μας και θα δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο ώστε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».