«Να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Οι οικογένειες κερδίζουν»!

«Να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Οι οικογένειες κερδίζουν»!

Ο Γιώργος Παπακωστούλης θα καθίσει για 2η χρονιά στον πάγκο της Κ-15 του Ολυμπιακού με την οποία την περίοδο 2016-17 έφτασε στον τελικό όπου και ηττήθηκε στα πέναλτι από τον ΠΑΟΚ.

Ο έμπειρος τεχνικός που θα διανύσει την 4η σεζόν του στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, έχει περάσει από τις ομάδες Κ-16, Κ-17, Κ-13 και Κ-14 και τώρα έχει επικεντρωθεί στην Κ-15. Μαζί του είναι ο Τάσος Πάντος, ο προπονητής τερματοφυλάκων Σωκράτης Κοψαχείλης και ο γυμναστής Νίκος Κολοκυθάς. Ο Γιώργος Παπακωστούλης μίλησε στο olympiacos.org για τους στόχους της χρονιάς, την προετοιμασία στο Πήλιο αλλά και τους συνεργάτες του.

H Κ-15 της σεζόν 2017-18 έχει πολλά νέα πρόσωπα αλλά πρέπει να «μονταριστεί» για να είναι έτοιμη όταν αρχίσει το Πρωτάθλημα Super League K-15. Τι κυνηγάει η ομάδα αυτή τη σεζόν; Η απάντηση από τον Γιώργο Παπακωστούλη: «Αυτό που ζητάμε πάντα είναι η βελτίωση των παιδιών. Να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί όλοι οι παίκτες μας. Στόχος είναι και να φτάσουμε πάλι στον τελικό του Πρωταθλήματος. Για μένα αυτό που προέχει είναι να γίνουμε μια δεμένη οικογένεια. Οι οικογένειες πάντα κερδίζουν. Τα παιδιά πρέπει ν’ αντέξουν στην πίεση. Θα παίξουν στη Super League και αυτό είναι δύσκολο γιατί θες δεν θες κυνηγάς το αποτέλεσμα. Αυτό που ζητάω είναι να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και τη διαδρομή. Μέσα από την διασκέδαση και τη χαρά του παιχνιδιού θα πάρουμε και τ’ αποτελέσματα που θέλουμε. Η προετοιμασία μας στο Πήλιο πήγε πολύ καλά και είμαστε τυχεροί που δουλεύουμε υπό αυτές τις συνθήκες».

Το Πρωτάθλημα Super League K-15 θα είναι, σύμφωνα με τον Λαρισαίο τεχνικό, ανταγωνιστικό και φέτος ενώ δύσκολο κομμάτι για την ομάδα του θα είναι και η προσαρμογή πολλών παιδιών στη νέα ζωή στο Ρέντη. «Σαφώς και το Πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό αφού οι περσινές ομάδες Κ-14 είχαν ποιότητα και ταλέντο. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και θα γίνει μάχη. Εμείς θέλουμε δυνατούς αντιπάλους για να βελτιωθούμε μέσα απ’ αυτά παιχνίδια. Στόχος όπως είπα είναι ο τελικός και μόνο ο πρώτος πάει εκεί. Οι δυσκολίες είναι πολλές. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές απαιτήσεις και τα παιδιά πρέπει να συνηθίσουν στις νέες συνθήκες αφού πρώτη φορά θα παίξουν στη Super League. Η ομάδα έχει 28 παίκτες και οι 11 μένουν στο Ρέντη. Αυτά τα παιδιά θέλουν διαχείριση. Έφυγαν από τις οικογένειες τους, τα σπίτια τους και πρέπει εμείς να γίνουμε οικογένεια τους και να μην τους λείψει τίποτα. Είναι ένα στοίχημα γι’ όλους μας αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε και πρέπει τα πιο «παλιά» παιδιά να βοηθήσουν τα νέα να προσαρμοστούν», δηλώνει ο Γιώργος Παπακωστούλης.

Φυσικά σημασία για την επιτυχία μιας ομάδας έχει και το προπονητικό τιμ και ο τεχνικός της Κ-15 είναι τυχερός που έχει αυτούς τους συνεργάτες. «Είναι σημαντικό μέσα σε μια ομάδα, μια Ακαδημία, να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φορέσει την φανέλα. Είναι τιμή που θα είμαι μαζί με τον Τάσο (σ.σ Πάντο). Μαζί θα προχωρήσουμε για το καλό του Ολυμπιακού, δουλεύοντας σκληρά κάθε ημέρα. Επίσης μαζί μας είναι και ο Νίκος Κολοκυθάς, με τον οποίο συνεργάζομαι άψογα όλα αυτά τα χρόνια αλλά και ο Σωκράτης (σ.σ Κοψαχείλης) με τον οποίο υπάρχει άριστη συνεργασία. Στόχος μας είναι μαζί να τα λύνουμε όλα πριν γίνουν πρόβλημα», σημειώνει ο έμπειρος προπονητής.