«Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βγάλουμε νέους… Ρέτσους!»

«Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βγάλουμε νέους… Ρέτσους!»

Για τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ακαδημία του Ολυμπιακού, μίλησε ο προπονητής των Νέων και διευθυντής των τμημάτων υποδομής των «ερυθρόλευκων», Ρικάρντο Πέρες. Ο Πορτογάλος τεχνικός σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Ρέντη και τη νίκη της ομάδας του Πειραιά με 3-1, δήλωσε αρχικά:

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι με καλή εμφάνιση από εμάς. Έχουμε μία καινούργια ομάδα και νέα φιλοσοφία και αυτό χρειάζεται χρόνο. Θέλουμε να παίζουμε έτσι σε όλους τους αγώνες και αν το καταφέρουμε θα πάρουμε και άλλες νίκες όπως αυτή, αλλά τέτοια παιχνίδια είναι που φτιάχνουν και τους χαρακτήρες των ποδοσφαιριστών. Κάναμε και ένα καλό πρώτο ημίχρονο, δεν ήμασταν μόνο στο δεύτερο καλοί δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Είχαμε ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν καταφέραμε να κάνουμε γκολ. Φυσικά έπρεπε να σκοράρουμε και το καταφέραμε για να φτάσουμε και στην ανατροπή. Δεν πιστεύω ότι είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα».

Όσον αφορά για το γεγονός ότι όλη η ομάδα αφιέρωσε τα γκολ στον Θάνο Κωστανάσιο, σχολίασε: «Ο Κωστανάσιος υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό και είναι ένας αθλητής σημαντικός για την ομάδα. Του αφιερώσαμε τη νίκη και τα γκολ γιατί είναι δύσκολο για τον ίδιο αυτό που έχει να περάσει και θέλουμε όλοι να τον βοηθήσουμε. Βέβαια είναι ένα δυνατό άτομο και θα επιστρέψει δυνατός και είμαι σίγουρος για αυτό».

Η παρουσία του Ρικάρντο Πέρες στο Ρέντη είναι η δεύτερή του στον Ολυμπιακό, καθώς ήταν και πριν από δύο χρόνια ως βοηθός του Πάουλο Μπέντο στην πρώτη ομάδα, τότε που είχε ως παίκτες από την ακαδημία τους Ρέτσο, Μανθάτη, Νικολάου, Ανδρούτσο. Σε ερώτηση για το αν μπορεί να συγκρίνει την τότε ομάδα των Νέων με την τωρινή, απάντησε:

«Όταν ήμουν ξανά εδώ οι Ρέτσος, Νικολάου, Μανθάτης, Ανδρούτσος ήταν ήδη στην πρώτη ομάδα οπότε είναι διαφορετικές καταστάσεις. Αλλά αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάνουμε μέχρι τώρα, τότε θα έχουμε νέους Ρέτσους, Νικολάου και άλλους τέτοιους παίκτες! Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν πηγαίνουν ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα, χρειάζονται χρόνο και χώρο για να μπορέσουν να φτάσουν στο επαγγελματικό επίπεδο που χρειάζεται».