Ξεκίνημα με ήττα για τους Νέους

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο 29ο τουρνουά «Βαλεντίν Γκρανάτκιν» η εθνική Νέων στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 1-0 από το Τατζικιστάν, σε ένα ματς που ο προπονητής Γιάννης Γκούμας δοκίμασε αρκετά σχήματα.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 55′ με πέναλτι του Εχσόνι. Ο επόμενος αγώνας για την εθνική Νέων είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη κόντρα στην Εσθονία.

Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, ο Γιάννης Γκούμας δήλωσε: «Ήταν μόλις το πρώτο επίσημο παιχνίδι και η ομάδα είναι νέα. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήμαστε καλύτεροι. Σημειώσαμε δυο κλασικές ευκαιρίες χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουμε να βάλουμε γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε το γκολ (55′) από μία στατική φάση.

Μετά το γκολ δεν είχαμε το καθαρό μυαλό προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις διαφορετικές συνθήκες του παιχνιδιού. Είναι το πρώτο παιχνίδι, δεν απογοητευόμαστε. Είμαι πεπεισμένος ότι παιχνίδι με παιχνίδι, όχι μόνο στο συγκεκριμένο τουρνουά αλλά και σε επόμενα φιλικά, η ομάδα θα βρει τους ρυθμούς της και θα γίνεται καλύτερη».

ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ: Αζίζοφ, Νουρμάτοφ, Χανόνοφ, Μαλίεφ, Σάιντοφ (90′ Αζίμοφ), Σαπίροφ (86′ Σαφάροφ), Εχσόνι, Γιόντγκοροφ, Φουζάιλοφ, Μπομπόεφ (78′ Σαμίεφ), Χαμορκούλοφ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βουτσέλας, Πετράκης, Μανωλάκης, Δημητρίου (9′ λ.τρ. Μπούσης), Παπαδογιωργάκης, Αποστολάκης (72′ Δημήτρουλας), Νούκαρης (61′ Τσίγκος), Χατζηδήμπας, Τζοβάρας (83′ Αναστόπουλος), Καμπέτσης, Κωστανάσιος (72′ Νταλακούρας).