Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του δεύτερου Pacific Rim

To καλοκαίρι του 2013 o Guillermo del Toro έφερε στις κινηματογραφικές οθόνες τις επικές μάχες των γιγαντιαίων ρομπότ Jaeger, που ήταν το όπλο των ανθρώπων για να σταματήσουν την καταστροφή του πλανήτη από τα τερατώδη πλάσματα Kaiju. Η ταινία απέσπασε σχετικά καλές κριτικές και παρά το ότι δεν “έσπασε” τα ταμεία του παγκόσμιου box-office, οι εταιρείες παραγωγής είχαν ξεκινήσει τις συζητήσεις για μια δεύτερη ταινία.

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις και αναβολές η παραγωγή της ταινίας πήρε το πράσινο φώς για να ξεκινήσει τα γυρίσματα και ο επίσημος τίτλος της θα είναι Pacific Rim: Maelstrom. O John Boyega του Star Wars θα είναι ο πρωταγωνιστής και θα ενσαρκώσει τον γιό του Stacker Pentecost (Idris Elba) που ήταν ο υπεύθυνος επιχειρήσεων για τα Jaeger της Pan Pacific Defence Corps στην προηγούμενη ταινία. Ο νεαρός ηθοποιός μοιράστηκε μαζί μας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter σκηνές από τα πρώτα γυρίσματα.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη δεν θα κάτσει για δεύτερη φορά ο del Toro καθώς βρίσκεται στα τελευταία στάδια της παραγωγής της νέας του ταινίας Τhe Shape of Water, αλλά έχει συμμετοχή στο σενάριο και την παραγωγή, στην οποία συμμετέχει επίσης και ο Βoyega!

Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Steven S. DeKnight των σειρών Daredevil και Spartacus, ο οποίος βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση για ταινία με τόσο μεγάλο προϋπολογισμό. Τον Boyega πλαισιώνουν οι Μax Martini, Adria Arjona, Tian Jing και ο Scott Eastwood, γιός του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Clint Eastwood. H ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Φεβρουάριο του 2018.

Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ